Lifestyle

Waarom je 's ochtends altijd je bed moet opmaken

Waarom je 's ochtends altijd je bed moet opmaken

Ben jij zo iemand die 's ochtends uit bed rolt en niet meer naar haar bed omkijkt of iemand die het huis niet verlaat zonder de lakens recht te trekken? Van het eerste kaliber? Denk dan voortaan nog een keer na voordat je je bed onopgemaakt achterlaat, want een opgemaakt bed zorgt voor een meer productievere dag.

Een opgeruimd huis betekent een opgeruimd hoofd. Is je huis netjes en opgeruimd, dan geeft dat vaak ruimte en overzicht. Geen tijd voor een grote schoonmaak? Zorg dan in ieder geval dat je de volgende dingen met regelmaat doet en je bent een stuk productiever!
 

1. Maak 's ochtends je bed op

Het is echt waar: maak je 's ochtends meteen na het wakker worden je bed op, dan ben je de rest van de dag productiever. Wil je een schoner en opgeruimder huis? Dan is dit dus de taak waarmee je moet beginnen. En zeg nou zelf, hoe fijn is het om thuis te komen en een opgemaakt bed aan te treffen?

2. Veeg het aanrecht schoon

Waar je je tas, sporttas, boodschappen het eerste neerpleurt als je thuiskomt? Het aanrecht! Het aanrecht is daarom een broedplaats voor bacteriën. Veeg iedere ochtend het aanrecht schoon en begin met een schone lei. 

3. Pak 's avonds de vaatwasser uit

De vaatwasser uitpakken kan 's ochtends een vervelend (en bij haast en tijdrovend) klusje zijn. Heb je je ontbijt achter de kiezen en wil je je bord netjes in de vaatwasser zetten, staat de vaat van de vorige dag er nog in. Pak de vaatwasser dus bij voorkeur 's avonds al uit. 

4. Haal 's avonds spullen van de bank

De plek waar rotzooi het snelst ontstaat? De bank. Afstandsbedieningen, mobiele telefoons, kranten, tijdschriften, oordopjes en sleutels slingeren er vaak rond. Ruim ze op, trek de kussens recht en je woonkamer ziet er meteen een stuk netter uit. Kost je pakweg drie minuten, maar het resultaat is groots. 

5. Breng lege flessen en glaswerk weg

Nog een klusje dat je met regelmaat moet doen. Breng lege flessen en glaswerk één keer in de week weg om te voorkomen dat deze in de weg gaan staan. Opgeruimd staat netjes!

 

 

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top