Lifestyle

7x doe dit 's ochtends voor een productieve werkdag

 7x doe dit 's ochtends voor een productieve werkdag

Heerlijk toch van die dagen dat je al zoveel gedaan hebt en je dan ziet dat het pas 1 uur 's middags is. Dat betekent dat je dus nog een hele dag voor je hebt. Big yay voor deze productieve dagen! En aangezien dit gevoel heerlijk is, waarom hebben we het dan eigenlijk niet vaker? Wij zetten hieronder 7 tips voor je op een rijtje, waardoor jouw dagen vaker productief zullen zijn!

Het eerste werkuur is a powerful time. Het is een tijd die eigenlijk de toon zet voor je dag. Je kunt het besteden aan druk zijn met allerlei kleine dingen of aan productief bezig zijn. Power up your morning, daar zul je jezelf de rest van de dag dankbaar voor zijn.  

 

via GIPHY

 

1. Ontbijt goed. 

Dit is namelijk het enige wat je de dag door kunt helpen. Sla je ontbijt dus niet over! 

 

2. Maak 's ochtends een to-do lijstje. 

Dit maakt je doelen op een dag overzichtelijk. En daarnaast zal het je een lekker gevoel geven als je weer een taakje kunt doorstrepen. Check! 

 

3. Begin met je belangrijkste taak. 

's Ochtends eerst even snel wat mailtjes beantwoorden, dat lijkt misschien heel logisch... Maar niets is minder waar! Want dit kun je ook om 3 uur 's middags doen als je even in een dipje zit. In de ochtend ben je veel productiever, dus kun je je beter richten op een grote en belangrijke taak. 

 

4.Social media is dodelijk voor je productiviteit, dus open het (nog) niet. 

Eerlijk is eerlijk, dit wisten we natuurlijk allemaal al. Probeer dus echt eerst een taak af te ronden, voordat je je e-mail of social media kanalen opent.

 

5. Visualiseer. 

Activeer je brein door jezelf in de ochtend naar beelden te laten kijken die je energie, productiviteit en succes bevorderen. Doe dit bijvoorbeeld door eerst zelf een moodboard te maken en die in te stellen als achtergrond op je laptop. 

 

6. Voel je trots.

De meeste mensen moeten 's ochtends even op gang komen. Eerst een kopje koffie, dan een beetje zeuren over het weer, dan nog een beetje bijkletsen en dan wordt een laptop pas open geklapt. In die tussentijd heb jij waarschijnlijk je eerste taak al bijna afgerond en daar mag je dan ook echt wel trots op zijn. 

 

7. Herhaal.

Sommige dagen mogen natuurlijk best wat minder productief zijn dan andere. Maar als je dit iedere ochtend herhaalt, zal het vanzelf een gewoonte voor je worden om productief bezig te zijn en daar heb je de rest van je leven iets aan. 

Fijne (productieve) dag! 

 

Deel dit artikel
Back to top