Lifestyle

5 dingen om in de ochtend te doen voor een productieve dag

5 dingen om in de ochtend te doen voor een productieve dag

De wekker gaat. Je snoozet. Je snoozet nog een keer. En dan nóg keer. Vervolgens spring je in alle haast onder de douche, maak je je in vijf minuten op en ren je de deur uit met een banaan in je mond. Langer in bed liggen klinkt heerlijk, maar dit is geen ideale start van een dag. Bovendien staan de meest succesvolle mensen niet voor niets om vijf uur 's ochtends op. De ochtend is goud waard! 

Onderzoek wijst uit dat we de eerste twee uur nadat we wakker worden het meest productief zijn. Dus of je nu student bent, een 9-5 baan hebt of eigen baas bent en je eigen tijden bepaalt, we kunnen allemaal een productieve ochtend hebben. 
 

1. Nog even geen beslissingen nemen

 

Om de ochtend en de rest van de dag productiever te zijn, is het een goed idee om de avond ervoor verschillende dingen voor te bereiden zodat je nog even geen beslissingen hoeft te maken, net nadat je wakker bent. Plan daarom alvast de kleine dingen die in de ochtend tijd innemen, zoals wat je gaat dragen, wat je voor het ontbijt hebt en wat je naar het kantoor brengt voor de lunch, bijvoorbeeld.
 

2. Ochtendritueel

Doe iets snel in de ochtend dat je geniet. Of het nu gaat om een paar minuten mediteren of een paar pagina's uit een boek lezen, of zelfs op het internet surfen, neem 's ochtends de tijd voor jezelf. Maak er een gewoonte van en het zal je ochtend een stuk aangenamer maken en je in een meer positieve gemoedstoestand brengen.
 

3. Water voor koffie

Er is iets geruststellends aan het drinken van koffie in de ochtend, waardoor je in de stemming komt om de dag te beginnen. Maar (!) probeer voor je koffie eerst minimaal één glas water te drinken. Voeg er wat citroen aan toe. Het hydrateert je voordat je koffie - wat je uitdroogt - tot je neemt. Gehydrateerd blijven is over het algemeen belangrijk! 
 

4. Workout

Vroeg opstaan ??om te sporten, is moeilijk. Maar draai het om: je staat vroeg op en hebt daardoor tijd voor een beetje beweging. Het is verbazingwekkend hoeveel energie en motivatie sporten je in de ochtend kan geven. Start met een kleine routine die je thuis kunt doen voordat je de dag begint. Het kan yoga zijn, of misschien een paar herhalingen met gewicht. Sporten is een stressverlichter, het stimuleert energie, verbetert je humeur en kan zelfs je geestelijke gezondheid helpen, en het geeft je een productief en gemotiveerd gevoel. 
 

5. Tackle je grootste taak eerst

Stel de taak waar je het meest tegenop ziet niet uit. Als je het gevoel hebt dat je iets groots hebt dat nog gedaan moet worden, zal dat je de hele dag belasten en kun je je niet concentreren en de volgende taak niet efficiënt aanpakken. Bovendien ben je het meest energiek en proactief 's morgens wanneer je je dag begint, dus zorg dat je eerst de belangrijkste dingen voor elkaar krijgt!
 

 

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top