Lifestyle

Als je dit eet voordat je gaat drinken dan is jouw kater minder heftig

Als je dit eet voordat je gaat drinken dan is jouw kater minder heftig

We kennen het allemaal wel: je hebt gisteren net ietsje te diep in het glaasje gekeken: oops! Je kunt je heel ellendig voelen de dag erna. De beste oplossing hiervoor is natuurlijk door te stoppen met drinken, maar er zijn gelukkig ook andere trucjes waardoor jij je kater minimaal kunt houden. Op deze manier ben jij de volgende dag niet zo lamlendig en kun je nog iets van je dag maken. 

Wij zijn er om jou een handje te helpen! Er zijn namelijk een aantal dingen die je kunt eten waardoor jij je de volgende dag een stuk beter zult voelen. Dat klinkt erg goed toch? Daarom geven wij je precies de tips die jij nodig hebt om je niet zo vreselijk te voelen the day after.

Ben je benieuwd wat je van tevoren moet eten? Lees dan snel mee! 

Bananen 

Bananen bevatten veel kalium een stof die een belangrijke rol speelt bij de spierfunctie, bloeddruk, zenuwfunctie en vochtregulatie. Ons lichaam heeft de neiging om kalium te verliezen als we alcohol drinken (vooral als we té veel drinken), dus het eten van kaliumrijk voedsel voordat je gaat drinken kan heel goed helpen. Spinazie, avocado, aardappelen, linzen, melk en yoghurt bevatten ook veel kalium en zijn dus perfect om te eten voordat je begint met het drinken van alcohol. 

Meloen

Meloen is ook perfect om te eten voordat je gaat drinken. Want, je raad het al, doordat de meloen erg veel water bevat wordt jouw lichaam goed gehydrateerd. Hierdoor kun je voorkomen dat je lichaam wordt uitgedroogd en zul jij je een stukje beter voelen. 

Griekse yoghurt 

Griekse yoghurt bevat veel eiwitten, die langzaam worden verteerd en de opname van alcohol vertragen. Naast eiwitten is yoghurt ook erg voedzaam doordat er vetten en koolhydraten in zitten. Griekse yoghurt vult, geeft veel energie levert en veroorzaakt geen bloedsuikerschommelingen.

Zalm

Zalm is rijk aan vitamine B12, een belangrijke voedingsstof die vaak wordt verminderd bij alcoholgebruik. Het bevat tevens veel eiwitten en gezonde vetten, die beide de opname van alcohol in het lichaam kunnen vertragen. Voor de perfecte maaltijd voor het drinken, rooster wat zalm en combineer deze met asperges en je bent helemaal ready voor de avond!

Avocado 

Avocado is rijk aan gezonde vetten, die langzaam worden verteerd om je een verzadigd gevoel te geven en de opname van alcohol in je bloed wordt vertraagd. Eén van de beste dingen van avocado is dat je het gemakkelijk aan bijna elke maaltijd kunt toevoegen.

Asperges

Onderzoek heeft aangetoond dat asperges gunstig zijn voor de gezondheid van de lever en dat is precies wat wij nodig hebben! Asperges bevatten tevens veel antioxidanten die de mogelijke 'schade' van alcohol kunnen herstellen. Ook best handig, toch? 

Zoete aardappelen 

Zoete aardappelen zijn een goede aanvulling op elke maaltijd of snack voordat je op pad gaat voor een paar drankjes. Ze bevatten kalium en andere stoffen die jouw lichaam kunnen herstellen. Zoete aardappelen zijn complexe koolhydraten, wat betekent dat het even duurt voordat ze afgebroken zijn, en de opname van alcohol in het lichaam kunnen vertragen.  

Hummus 

Met een gezonde mix van vetten, eiwitten en koolhydraten, is hummus een geweldige keuze als tussendoortje voor het drinken. Het is een bijzonder goede optie voor iemand die proteïne uit een plantaardige bron wil binnenkrijgen. Ook nog eens helemaal vegan dus, ideaal! 

 
Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top