Beauty

16 x de ultieme anti-kater tips om te herstellen van het weekend

Het  festivalseizoen is super gezellig maar het eist ook zijn tol. Helemaal als jij wel van een drankje of een cocktailtje houdt. Iedereen kent het gevoel wel. Wakker worden met hoofdpijn, een uitgedroogd gevoel, futloos zijn en er niet opperbest uitzien. Met deze tips fris jij jezelf weer helemaal op en begin jij ook de volgende dag met een heerlijk (of redelijk ok..) gevoel.

Zo gaat de pret van jouw feestje niet verloren in een kater. Natuurlijk gaan deze tips ook op om een maandagdip tegen te gaan als gevolg van een iets te gezellig weekend ;).
 

 
Voor het drinken en feestgedrag:
 
1. Zorg ervoor dat je voor het stappen een gebalanceerde maaltijd nuttigt. Een maaltijd met gezonden vetten en eiwitten beschermt je spijsvertering tegen de schadelijke effecten van alcohol. 
 
2. Drink voordat je van plan bent te gaan feesten voldoende water en/of kokoswater zodat je goed gehydrateerd bent. 
 
3. Voeg een snufje keltisch- of zeezout toe aan je water om je mineralen (elektrolyt) gehalte te verhogen. 
 
4. Leg alvast een leuke outfit klaar voor de volgende ochtend, grote kans dat je als je opstaat niet meer zo creatief bent. Als je er leuk uitziet voel je je vaak een stuk beter. Zelfs als jij je niet helemaal optimaal voelt.
 
5. Slik een goede multi-vitamine (kies voor een organic supplement) en your ready to party!
 
 
 
Voordat je gaat slapen (na het feesten):
 
6. Grijp niet naar een vette hap maar eet voor het slapen gaan fruit, zoals een appel, druiven of watermeloen. Fruit heeft een hoog fructose gehalte en dit helpt je lever tijdens het slapen alcohol af te breken.
 
7. Slik een vitamine B1 supplement. Alcohol breekt dit vitamine namelijk af. Een paracetemol kan ook geen kwaad.
 
8. Al ben je moe, verwijder toch je make-up. Niemand wordt er beter van als je de volgende ochtend met mascara op je kin wakker wordt en eruit ziet als Marlyn Manson. 
 
9. Smeer een super hydraterende crème op je gezicht of nog beter een hydraterend masker waar je mee kunt slapen. Zo worden de tekorten in je huid als gevolg van alcohol weer aangevuld.
 
10. Zet je oogcrème en dagcrème in de koelkast zodat ze de volgende ochtend heerlijk koel aanvoelen en je gezicht een oppepper geven.
 
 
 
De volgende ochtend (wakker worden).
 
11. Maak een hydraterende wondersmoothie voor jezelf bestaande uit vier delen water, twee delen kokoswater en twee delen jus d’orange met een snufje zeezout erin. 
 
12. Probeer zo koud mogelijk te douchen of eindig je douche in ieder geval met wat koud water. Dit geeft je een adrenaline-boost waardoor je je fitter en vrolijker zal voelen. Lees hier alle voordelen van koud douchen.
 
13. Gebruik onder de douche een scrub of een scrubhandschoen, dit verhoogt de bloedcirculatie en zorgt ervoor dat je de alcohol sneller afbreekt.
 
14. Komkommer! Drink en eet van alles met komkommer. Komkommer hydrateert als geen ander. Je kunt er sap van maken, je kunt het snacken en je kunt het op je gezwollen ogen leggen. Super tip: leg wat plakjes komkommer in de vriezer. Deze zullen de morning after je dikke ogen heerlijk opfrissen.
 
15. Kies ervoor om tijdens de lunch een bietensap te drinken of eet een salade met bietjes. Bieten zijn super goed voor je lever en voor de huid.
 
16. Hydrateer jezelf met extra veel kruidenthee, water en kokoswater. Alcohol ontdekt namelijk vocht. Lekker doorspoelen dat lijf!
 

Beeld: Thinkstock
Deel dit artikel
Back to top