Haarverzorging

Dit kapsel past het beste bij jouw vorm gezicht

Dit kapsel past het beste bij jouw vorm gezicht

Er zijn zoveel verschillende soorten kapsels, dat we begrijpen dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet. Welke hair do vind jij nou mooi én past ook nog eens het beste bij je gezichtsvorm?

Niet alleen zijn er veel soorten kapsels maar ook gezichten zijn er in allerlei vormen. Ben je toe aan een nieuw kapsel maar weet je echt niet wat het mooiste bij jou zou staan? Dan helpen we je daar graag een handje bij. Bij elke gezichtsvorm staat namelijk weer een andere coupe. Misschien wil je wel weten of jouw huidige kapsel wel bij jouw vorm gezicht past, of dat je hier toch een verandering in wilt toepassen.

Welke gezichtsvorm heb jij?

Het is vaak makkelijk om te zien welke vorm jouw gezicht heeft door middel van foto's van anderen. Je kent jouw gezicht namelijk als geen ander en kent alle ins en outs. Aan de hand van de foto's kun jij je gezicht hierin herkennen en zo weten welke vorm je hebt. 

Vierkant gezicht

Als de lengte van je gezicht even lang is als de breedte, dan heb jij hoogstwaarschijnlijk een vierkant hoofd. Wanneer jij een vierkant gezicht hebt dan is het vaak zo dat je een brede kaaklijn hebt. Deze kan je accentueren maar veel mensen willen deze toch het liefst iets minder vertonen. Daarom is het het mooist om een kapsel te nemen met verschillende lagen of kleuren. Wanneer je verschillende kleuren in je haar hebt, verzacht dit je gezicht. Ook een pony staat jou erg goed. De lengte van je haar is niet erg bepalend. Elke lengte staat mooi.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Bella 🦋 (@bellahadid) op

Rond gezicht

Wanneer jouw gezicht een ronde vorm heeft dan is lang haar the way to go voor jou. Lange manen zorgen er namelijk voor dat de rondingen in je gezicht wat meer verdwijnen. Ook passen krullen of golvend haar helemaal in jouw straatje. Vermijd dan ook de korte kapsels en kies ervoor om je haar fijn te laten groeien.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Selena Gomez (@selenagomez) op

Ovaal gezicht

Mocht de lengte van jouw gezicht langer zijn dan de breedte dan heb je vaak een ovaal gezicht. Eigenlijk staan veel soorten kapsels jou. Je wilt dan ook het liefst ervoor zorgen dat je jouw gezichtsvorm naar voren laat komen. Een bob of een kapsel met laagjes zal jou dus erg mooi staan, in tegenstelling tot een langere coupe. Een langer kapsel zal ervoor zorgen dat jouw gezicht ronder lijkt dan dat deze is. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Gigi Hadid (@gigihadid) op

Hartvormig gezicht

Heb jij een hartvormig gezicht? Dan heb je vaak een puntige, smalle kin en een wat breder voorhoofd. Je junkbeenderen zijn ook wat breder en soms zelfs gelijk aan je voorhoofd. Wanneer je een hartvormig gezicht hebt, wil je er vaak voor zorgen dat je jouw kin wat terugbrengt. Daarom is een pony of mooi vallende plukken voor in jouw kapsel erg belangrijk. Deze zorgen ervoor dat alles samenkomt en je geen hangend kapsel krijgt, dat plat kan overkomen.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Gisele Bündchen (@gisele) op

Lang gezicht

Wanneer je een lang gezicht hebt dan zijn al jouw features, je kin, je voorhoofd en je junkbeenderen even smal. Een zijdelingse pony, die dus naar de zijkant en over je wenkbrauwen valt, past erg mooi bij jouw gezicht. Dit omdat je het wat speelser maakt en je gezicht hierdoor minder lang lijkt. Ook kunnen golven in je kapsel erg veel doen voor jouw gezicht. Deze zorgen voor volume in je coupe.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Joan Smalls (@joansmalls) op

 


Natuurlijk gaat het er niet alleen om wat het mooiste bij jou past, maar ook wat jíj het mooiste vindt staan. Past een kapsel niet bij jouw vorm gezicht? Dan is dit zeker niet het einde van de wereld. Doe wat voor jou goed voelt. 

Beeld: Getty Images
Deel dit artikel
Back to top