Health

Niets is wat het lijkt bij deze chocopasta voor baby's

Niets is wat het lijkt bij deze chocopasta voor baby's

Iedere ouder wil het allerbeste voor zijn of haar kindje(s). Zo ook op het gebied van voeding. Het liefst beschermen we onze baby's tegen al het kwade van de wereld, waaronder toegevoegde suikers. Maar wat als we als consument worden misleid en tegen beter weten in ons kind voeden met iets wat niet geschikt is? 

Ieder jaar verkiest Foodwatch het meest misleidende product van het jaar. Dit jaar is de chocoladepasta voor baby's (vanaf acht maanden) van De Kleine Keuken de (on)gelukkige. De Kleine Keuken heeft een grote missie: ieder kind energiek en gezond op laten groeien, zo stellen ze zelf. Zo beweert het bedrijf dat de biologische chocoladepasta rijk is aan vezelfs, geen palmvet én geen geraffineerde suikers bevat. 

De Kleine Keuken lijkt hun missie niet helemaal serieus te nemen want uit het onderzoek van Foodwatch blijkt dat hun chocopasta helemaal niet geschikt is voor baby's. Het Voedingscentrum raadt zelfs af het product te voeden aan je kleine spruit. Het goedje bevat namelijk 69% suiker en vet. De overgang van (moeder)melk naar een boterham met zoet broodbeleg is een stap te ver en zeker niet geschikt voor deze leeftijdscategorie. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door De Kleine Keuken (@de_kleine_keuken) op

De Kleine Keuken zegt zelf dat Foodwatch ongelijk heeft en ze het gewonnen Gouden Windei niet terecht vinden. Volgens hen is de spread wel degelijk beter dan soortgelijke chocoladepasta's. Het recept van de genomineerde chocopasta bevat namelijk het ingrediënt zonnebloempitten. Dat is de basis van het geheel en deze pitten zitten vol met vezels, calcium, zink en vitamine B27. Dit is volgens hen de reden dat het gezond is voor zuigelingen.

Wij geloven toch liever het Voedingscentrum en daarom wachten wij nog even met het geven van brood belegd met deze zoetigheid aan onze kindjes. Wat vinden jullie?

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top