Mama

Deze dingen zijn goed om te eten tijdens je zwangerschap

Deze dingen zijn goed om te eten tijdens je zwangerschap

Er wordt altijd van alles gezegd over wat je juist niet moet eten tijdens je zwangerschap, maar wat moet je dan wel naar binnen werken? We hebben een paar gezonde voedingsproducten voor je op een rijtje gezet. Zo weet je precies welke de groei van je kindje goed ondersteunen of waar jouw lichaam het meest energie van krijgt.

Gezonde voeding tijdens de zwangerschap

Af en toe even toegeven aan die cravings is volkomen menselijk als je zwanger bent. Toch kan het fijn zijn om ook genoeg healthy foods in huis te slaan. Zo kan je lichaam optimaal z’n werk doen met alle benodigde vitaminen en mineralen. Lees hieronder welke er zeker fijn zijn om wat vaker te eten.

Mango

Mango bevat enorm veel vitamine A en C en is dus mega gezond om te eten wanneer je zwanger bent. Je kunt ‘m als snack tussendoor eten of toevoegen aan zoete gerechten voor extra smaak. Verder bevat deze fruitsoort magnesium, een stofje waar je zeker genoeg van binnen wilt krijgen. Magnesium kan namelijk allerlei zwangerschapskwaaltjes voorkomen.

Volkoren brood

Dat volkoren brood gezonder is dan wit brood, dat wist je waarschijnlijk al. Maar wist je dat het een belangrijk iets is om vaak te eten als je in verwachting bent? Volkoren brood bevat vezels, ijzer en zink. Dat alles heb je zeker nodig wanneer je lichaam hard aan het werk is om een baby’tje te laten groeien. Dus, verruil het wit brood en de rijstwafels wat vaker voor een volkoren broodje.

Broccoli

Broccoli is een soort alles-in-één voedingsproduct voor als je zwanger bent. Het bevat vitamine C, foliumzuur, calcium, vezels en antioxidanten. De vitamine C zorgt ervoor dat je ijzer beter kunt opnemen. Good to know. En weer genoeg redenen om wat vaker broccoli aan je gerechten toe te voegen.

Bananen

Last van vermoeidheid sinds je in verwachting bent? Misschien dat bananen eten zomaar eens de remedie kunnen zijn. Ze zitten vol kalium en dat levert snelle energie. Ook zwangerschapsmisselijkheid kun je zomaar eens met het eten van bananen verhelpen. Het is natuurlijk niet gezegd dat het tegen zulke kwaaltjes werkt, maar zeker het proberen waard.

Ook interessant: de grootste valkuilen van nieuwe moeders

Beeld: Pexels
Deel dit artikel
Back to top