Haarverzorging

8 manieren waarop jij onbewust je haar beschadigt

8 manieren waarop jij onbewust je haar beschadigt

Het is geen geheim dat ons haar een erg belangrijk deel uitmaakt van onze look en dus is goed voor ons haar zorgen ontzettend belangrijk. Maar wist jij dat sommige dingen die jij met je haar doet je haar kan beschadigen?

Geen nood, wij hebben dé 8 manieren gevonden waarop jij je haar beschadigt en vanaf nu zeker mee moet stoppen!

1. Je stijlt je haar terwijl het vochtig is

We hebben het allemaal vast wel een keer gedaan. Even snel je haar stijlen terwijl het nog nat is, klinkt als je haast hebt als een goed idee maar daar is je haar het zeker niet mee eens. Je haar stijlen (vooral met hete tools) is super slecht voor je lokken. Het wordt er namelijk erg droog van en je haar breekt er sneller door. Dus doe de volgende keer je haar een plezier en wacht nog even met de stijltang aanzetten totdat je haar echt droog is.

2. Je draagt een te strakke paardenstaart

Een paardenstaart is een super mooie en sportieve haarstijl. Maar deze te lang en te strak dragen kan schade veroorzaken. Herken je het dat je wel eens hoofdpijn krijgt terwijl je een strakke staart draagt? Dit betekent dat je deze er gelijk uit moet halen! Als je graag je haar uit je gezicht draagt, kies dan een minder strakke haarstijl, zoals een lage staart of een knotje. Wanneer je je haar toch graag in een hoge staart wil dragen, zorg er dan voor dat je jouw vinger nog tussen je haar en het elastiek past.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Babba C Rivera (@babba) op

3. Je wast je haar met heet water

Een lekker warme douche is altijd lekker. Jammer genoeg is je haar het hier niet helemaal mee eens. Je haar wassen met te heet water droogt je manen namelijk uit. Probeer je haar daarom te wassen met lauw of zelfs koud water om je lokken zo gezond mogelijk te houden.

4. Je borstelt je haar terwijl het nat is

Je haar borstelen terwijl het nat is, is de makkelijkste manier om het te breken. Als je haast hebt is dat alleen moeilijk om te vermijden. Gebruik wat extra conditioner of olie voordat je gaat borstelen en werk langzaam. Zo voorkom je zo veel mogelijk schade. Af en doe een haarmasker gebruiken is ook een enorme aanrader.

5. Je borstelt je haar te veel

Je kan je haar nooit genoeg borstelen, of wel? Je haar te lang en te vaak borstelen zorgt namelijk voor extra haaruitval en beschadigingen. Probeer je haar dus zo min mogelijk te borstelen en borstel niet langer dan nodig. Dat bespaart je ook weer de kramp in je arm.

6. Je gebruikt een shampoo met siliconen

Siliconen zijn veel voorkomende ingrediënten in haarproducten, maar wist je dat deze eigenlijk helemaal geen verzorging bieden? Siliconen geven de illusie van verzorgd haar maar drogen je haar jammer genoeg alleen maar uit. Ga dus op zoek naar haarproducten zonder siliconen zodat je haar er niet alleen gezond uit ziet, maar dit ook daadwerkelijk is.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Tangle Teezer Hairbrush (@tangleteezer) op

7. Je gebruikt te veel droogshampoo

Droogshampoo is een geniale uitvinding. Het is de perfecte uitkomst voor wanneer je echt geen tijd hebt om je haar te wassen. Maar droogshampoo te vaak gebruiken is helaas niet goed voor je haar. Te veel droogshampoo verstopt namelijk de poriën in je hoofdhuid. Dus misschien is het verstandig om toch maar iets eerder op te staan om je haar te wassen.

8. Je borstelt je haar vanaf de wortel

Je haar borstelen doe je waarschijnlijk op de automatische piloot: je denkt er niet echt over na. Maar de plek vanaf waar je begint met borstelen kan je haar beschadigen! Gelukkig is deze fout erg makkelijk om te corrigeren. Borstel je haar voortaan vanaf de onderkant van je haar en werk je weg omhoog naar de wortel. Op deze manier zorg je ervoor dat je zo min mogelijk haar beschadigt terwijl je de klitten eruit haalt. Dan hoef je ook wat minder vaak dode haren uit je borstel te halen.

 
Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top