Haarverzorging

Maak je haar in 7 stappen zomerklaar

Maak je haar in 7 stappen zomerklaar

De zomer kan je haar behoorlijk beschadigen. De boosdoeners zijn de zon, wind en de zee, die jouw lokken droog en beschadigd achterlaten. Een goede voorbereiding kan een hoop voorkomen! Dus voordat je in het vliegtuig stapt, doe jezelf een lol en doorloop nog even deze stappen voor summer-ready hair!

Maak je haar in 6 stappen zomerklaar

Maak je haar zomerklaar

1. Maak een afspraak bij de kapper

Ga de zomer in met een fresh haircut. En of dat nou een compleet nieuwe coupe betekent of het afknippen van de dode puntjes, dat is aan jou!

2. Voeden!
Verzorg het haar twee keer in de week met een voedende haarbehandeling zoals het Elvive Extraordinary Oil masker of de haarolie. De haarolie (drie à vier pompjes) breng je vóór het wassen aan op het gehele haar om het haar intens te voeden. Het masker breng je op gewassen haar aan en laat je twee minuten intrekken. 

3. Gebruik olie
De beste manier om droog haar te voorkomen is door olie te gebruiken. De Extraordinary Oil haarolie kun je zoals hierboven genoemd als haarbehandeling gebruiken, maar ook als finish om de haartextuur te perfectioneren. Tip: breng voor je de zee in gaat een paar extra pompjes olie aan op het haar en maak een vlecht. 

4. Investeer in een hoed
Investeer in een stylish hoed, want daarmee bescherm je niet alleen je haar, maar ook je hoofdhuid en gezicht (en schouders, afhankelijk van de grootte).

5. Koop een nieuwe borstel
Vergeet je niet je borstel regelmatig schoon te maken met een beetje shampoo? En beter nog, koop gewoon een nieuwe voor een fresh start!

6. UV-bescherming
Niet alleen je huid maar ook jouw haar moet beschermd worden tegen UV-straling. Check jouw producten op UV-bescherming. De Extraordinary Oil voor gekleurd haar heeft een UV-filter!

7. Lighten up! 
Als laatste mag het haar in de zomer gerust twee tinter lichter zijn, maar het liefst wel op een natuurlijke manier, alsof het door de zon is opgelicht. Wanneer je geen geduld hebt om hier een hele zomer op te wachten is er de Casting Sunkiss die het haar verheldert en je natuurlijke highlights geeft. De Casting Sunkiss komt in een spray- en gelvorm. Je brengt het aan op droog haar en je spoelt het niet uit. De werking wordt versterkt door de zon, dus breng het in de ochtend voor je naar het strand of park aan op het haar en je hebt 's avonds al lichter haar! 

Het is eindelijk zomer en jouw haar is er nu ook klaar voor! 

Get the beach look

Maak je haar in 6 stappen zomerklaar

Salty & messy beach hair. Wat ziet het er fantastisch uit, maar de realiteit is toch echt knoopjes, klitten en plukken haar die op dreads beginnen te lijken. Niet leuk! Wil je geen droge lokken, maar wel die beach hair look waar we allemaal zo gek op zijn? Deze creëren we gewoon zelf, zonder dat er een oceaan of zee aan te pas komt. Dit is hoe:


Stap 1

Zeewater zorgt ervoor dat het haar gaat krullen en een natuurlijke slag krijgt. Maar ook zonder zout water kun je dit effect creëren. Het antwoord? Mousse. Breng Elnett Satin Crème de Mousse aan op schoon, handdoekdroog haar vanaf de haaraanzet tot aan de punten van het haar. Droog het haar met de föhn, maar niet voordat je Elnett Satin Heat Protection Styling spray hebt aangebracht. Zo voorkom je dat de hitte van de föhn het haar beschadigt.

Stap 2

Nu heb je als het goed is een volumineuze bos haar. Wil je nog wat extra volume bij de aanzet, spray dan Elvive Extraordinary Clay droogshampoo op de wortels van het haar. 


Stap 3

Vervolgens gaan we structuur in het haar creëren met de Studio Line Precise gel spray. Spray het vanaf halverwege de lokken tot aan de puntjes en kneed het product als het ware in het haar voor extra textuur. Heb jij kort haar? Dan is er de Studio Line Clean sculpting paste waarmee je ook het effect van een natuurlijke textuur creëert.

 

Voor de finishing touch: Houd jij van haar met textuur, maar wil je wel dat het glanst? Spray dan als finishing touch de Elvive Nutri-Gloss Luminizer Gloss spray over het haar. Dit is als het ware een top coat voor het haar.

 

Heb jij nog een tip voor zomerklaar haar? Laat het ons hieronder in een reactie weten! 

Beeld: Instagram @hanaleireponty, @madelinejoyrelph, @alexisren
Deel dit artikel
Back to top