Health

Zo ben je snel weer over een griepje heen

Zo ben je snel weer over een griepje heen

Je weet wat ze zeggen over maanden met een 'r' in de naam. Griep, griep en griep. Waarschijnlijk ben je al ziek geweest of word je het nog. Wanneer dat beruchte griepje je dan eindelijk te grazen heeft, zit er niks anders op dan uitzieken. Of toch niet? 

Griep komt vaker voor als we een lage weerstand hebben maar daarnaast speelt te weinig vitamine D ook een belangrijke rol. Gelukkig zijn er ook veel oplossingen; slik bijvoorbeeld wat extra vitamines. Maar dat niet alleen want deze tips helpen ook.

1. Eet en drink minder witte suiker

Suiker is lekker en het zit bijna overal in, but beware! Zodra suiker in ons lichaam zit 'eet' het goedje het liefst al onze vitamines, mineralen en bouwstenen op. Deze drie dingen zijn ontzettend belangrijk als je griep wilt voorkomen en energie wilt hebben, maar er is nóg meer.

Wanneer de suiker in ons systeem alle belangrijke dingen heeft opgegeten, blijven er restanten over. Deze restanten zijn het hoofdvoedsel voor virussen en bacteriën. Je griepje kan een aardige tijd blijven als er vooral witte suiker in je lichaam te vinden is in plaats van bijvoorbeeld vitamines.

2. Zorg voor wat extra vitamines in je systeem

Na mijn verhaaltje trek je natuurlijk gelijk jas aan om zo snel mogelijk naar de dichtsbijzijnde drogisterij te gaan. Maar welke vitamines moet je innemen? Vitamine A en D voorkomen griep, vitamine C bestrijd het. 

3. Dit kan je het beste eten

Voedsel heeft natuurlijk een grote invloed op je lichaam dus het is belangrijk hier in het najaar extra veel aandacht aan te besteden. Wil je griep voorkomen? Dan kunnen de volgende dingen jou helpen.

  • Mosselen
  • Zalm
  • Groentes
  • Garnalen
  • Amandelen
  • Eiwitrijk voedsel

4. Knoflook

Niet alleen Dracula haat knoflook, ik ook. Toch denk ik eraan om deze winter knoflook veel vaker aan mijn recepten toe te voegen. Waarom? Knoflook helpt ontzettend goed tegen griep. Als je geen zin hebt om in één keer een teentje naar binnen te werken dan snap ik dat heel goed, je kan knoflook het beste in gerechten die je maakt verwerken!

Zo, dat waren mijn tips. Elke dag kom ik achter meer dingen over suiker, waardoor ik het goedje het liefst gelijk persoonlijk uit mijn raam wil gooien. Soms heb je er gewoon zin in, ik ook. Maar waarom? Wij leggen het uit!

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top