Health

Heb jij vaak last van griep? Zo kom je ervan af

Heb jij vaak last van griep? Zo kom je ervan af

Verkoudheid, hoesten, misselijkheid of snotteren. We hebben er allemaal weleens last van. Toch hebben sommige mensen het vaker van dan zou horen. Ben jij hier één van? Dan wil je deze dingen misschien even uitproberen, zodat je er zo min mogelijk mee hoeft te dealen.

Er is geen ontkomen aan op dit moment. Met alle virussen die er zijn en de bacteriën die in het rond vliegen, is het lastig om zelf te allen tijde fit te zijn. Als je de griep niet overneemt van een collega, dan doe je dat wel van de persoon die naast je zit in de trein. Vooral wanneer je een lage weerstand hebt is het moeilijk om hier iets tegen te doen. Gelukkig kun je er van te voren wel een paar maatregelen voor nemen zodat jij wat vaker vol met energie zit.

Raak je mond, neus of ogen zo min mogelijk aan

Eigenlijk is het vanzelfsprekend: alles wat je aanraakt om je heen bevat bacteriën van andere mensen. De trapleuning, de deurknop of de kraan op het toilet. Ieder meubel of item is door iemand anders aangeraakt en zeker in een publieke omgeving. Dit zorgt ervoor dat alle bacteriën zich ophopen en wanneer je deze in contact met je neus, mond of ogen brengt dan heeft dit geen positief effect. Hierdoor kun je gauw een griep te pakken krijgen.

Blijf je kleden naar de tijden

Zodra het wat kouder wordt is het wat lastiger om je looks spannend te blijven houden. Truien, truien en nog eens truien. Het is nou eenmaal koud. Daarom kleden veel mensen zich toch wat kouder dan eigenlijk zou horen in deze tijd, simpelweg om er leuk uit te zien. Dan tóch maar dat bloesje, die eigenlijk wat te dun is. Hierdoor vat je sneller kou en kan de gure wind niet veel goeds voor je doen. Blijf je dus altijd warm kleden met een goede kwaliteit jas en een sjaal, zodat je weerstand op pijl blijft.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Darja Barannik (@darjabarannik) op

Zorg voor voldoende zuurstof 

Je slaapkamer heerlijk warm maken tijdens de koude dagen, doen we allemaal. Sommige mensen laten de verwarming dan ook de hele nacht aan. Dit heeft meer invloed op je gesteldheid dan je zou denken en niet in positieve zin. Wanneer er een tekort aan zuurstof in je kamer ontstaat, kan je neus verstopt gaan zitten en kan hoofdpijn optreden. Deze dingen kunnen weer leiden tot een griep. Zorg er daarom voor dat je, hoe koud het ook is, wat zuurstof in je kamer toelaat. Hierdoor kun je gerust ademen. 

Goede conditie

Een goede conditie onderhouden is natuurlijk altijd belangrijk, maar wanneer je weerstand achterloopt is dit helemaal een prioriteit. Zorg ervoor dat je gezond blijft eten of wat vaker beweging krijgt. Weet je niet helemaal hoe je dit in je dag moet verwerken? Dit is best simpel. Ga in je lunchpauze eens een rondje lopen of doe aan het eind van de avond thuis wat oefeningen. Elke vorm van beweging is een stapje dichterbij een gezonde levensstijl.

Blijf uit de buurt van zieke mensen

Griep komt het vaakst voor in de winter. Om je heen zijn er tal van mensen die zich niet helemaal fit voelen, en dus het griepvirus hebben, maar toch op werk verschijnen. Dit is natuurlijk overdraagbaar, op simpele manieren. Zorg er daarom voor dat je zoveel mogelijk uit de buurt blijft van mensen die veel hoesten of snotteren, want wie weet heb jij het ook zo te pakken.

Beeld: Unsplash
Deel dit artikel
Back to top