Haarverzorging

Waarom een lepel suiker in shampoo een must do is

Waarom een lepel suiker in shampoo een must do is

Tijdens ons vast rondje scrubben nemen we automatisch het gezicht en lichaam mee, maar eigenlijk hebben we er nooit bij stilgestaan dat de hoofdhuid ook een scrubbeurt kan gebruiken. Sterker nog, wil je gezonde lokken dan is dit een absolute must do. Wij stuitten op een goedkope en easy beauty hack hiervoor. Lees snel verder.

Scalp scrub

Tegenwoordig zijn er heuse scalp scrubs op de markt, maar deze zijn vaak de prijzige kant. Gelukkig kun je wat centen besparen door zelf een "hoofd scrubje" te fabriceren. Hoe je dat doet? Simpelweg een theelepel suiker toevoegen aan een handje shampoo.

Masseer het gemaakte mengsel tijdens het wassen goed in (ongeveer één á twee keer per maand). Op deze manier worden alle dode huidcellen van je hoofdhuid verwijderd en geeft het je conditioner beter de kans om dieper in de haarwortels te dringen. Kortom, schoner hoofd, betere hydratatie. En wat helemaal chill is; je hebt stevig en gezond haar (dat groeit als kool) als resultaat! Wij zijn om en gaan deze suiker-haar-scrub sowieso uitproberen. Jij ook?

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top