Haarverzorging

Waarom je dit moet weten over ftalaten in shampoo

Waarom je dit moet weten over ftalaten in shampoo

Als je op zoek gaat naar een goede shampoo voor je haren, is het net zo belangrijk om te kijken wat er wel in een shampoo zit, als wat er niet inzit. Er zijn namelijk bepaalde ingrediënten die niet goed zijn voor je haar, zo ook het ingrediënt 'ftalaten'. In dit artikel lees je er alles over!

Wat zijn ftalaten? 

Ftalaten zijn chemische stoffen die worden toegevoegd aan plastic om deze buigbaar, zacht en stevig te maken. Ftalaten worden daarom vaak toegevoegd aan shampoo's om deze de juiste substantie te geven. Helaas zitten er negatieve gevolgen aan ftalaten; deze bevatten hormoonverstorende stoffen die niet alleen slecht zijn voor je gezondheid, maar ook voor je haar. 

Gevolgen voor je haar

Door de hormonen die ftalaten kunnen verstoren, is er een grotere kans op haaruitval en het krijgen van een hoofdhuidontsteking en dit wil je natuurlijk niet. Verschillende haartypes en structuren zijn namelijk vatbaar voor hormonale verstoringen, waardoor deze nog sneller worden beïnvloed bij het gebruik van ftalaten. De schade zal dus verschillen per haartype, maar het kan zeker een risico zijn om dit ingrediënt op je hoofdhuid te gebruiken!

We willen natuurlijk allemaal mooie, gezone haren. Het is daarom goed om te kijken naar de ingrediënten als je de volgende keer een shampoo aanschaft. Wij hebben een aantal fijne shampoo's zonder ftalaten voor je uitgezocht.

1. Bumble And Bumble Moisturizing Shampoo


Bumble And Bumble Curl Moisturizing Shampoo bij Douglas.com

2. Dr. Organic Moroccan Argan Oil Shampoo


Dr. Oganic Moroccan Argan Oil Shampoo bij Bol.com

3. Flora & Curl Superfruit Shampoo


Flora & Curl African Superfruit Shampoo bij Bol.com

4. Love Beauty And Planet Moisturizing Shampoo


Love Beauty And Planet Hydrating Shampoo bij Bol.com

Beeld: Getty Images
Deel dit artikel
Back to top