Health

Griep? Eet dan deze voeding om te herstellen

Griep? Eet dan deze voeding om te herstellen

Voel je je niet helemaal fit? Dan wil je natuurlijk zo snel mogelijk herstellen! Genoeg uurtjes slapen en veel water drinken verrichten al wonderen. Om het proces nog een stukje sneller te laten verlopen, eet je de voedingssoorten uit dit rijtje.

Sneller herstellen van griep

Als je je ziekig voelt kan eten wel het laatste zijn waar je zin in hebt. Of je ervaart juist cravings naar voeding die niet bepaald gezond is. Juist als je griep hebt doe je jezelf een enorme gunst door even op de gezonde tour te gaan. Eet vooral deze producten om weer fit te worden:

1.      Gember

In sommige culturen wordt gember als natuurlijk medicijn bestempeld en ook ‘ontstekingsremmer’ is een volwaardige synoniem voor deze specerij. Gember bevat het stofje capsaïcie, deze ondersteunt je immuunsysteem. Verkoudheid en keelklachten verdwijnen daardoor razendsnel! Maak dus gerust een kopje gemberthee voor jezelf als je je niet zo lekker voelt. Kan je echt een flinke oppepper gebruiken? Kies dan voor een gembershot.

2.     Paprika

Deze groente zit bomvol quercetine, een stofje dat virussen bestrijdt. Precies wat je lichaam nodig heeft tijdens een griepje. Quercetine zorgt ervoor dat het virus zich niet kan vermenigvuldigen. En dat betekent dan weer dat je sneller herstelt. De vitamine C gaat aan de slag om je verkoudheid te bestrijden. Eet simpelweg wat extra paprika en je bent binnen de kortste keren weer helemaal de oude. Ook wanneer je niet ziek bent is het fijn om geregeld deze groente te eten. Het versterkt je immuunsysteem en zorgt er daarom voor dat je minder snel ziek kunt worden.

Ook interessant: Nieuwe lifestyle trend: mindful eten

3.    Knoflook

De meest verassende uit dit lijstje is knoflook! Dit voedingsproduct maakt alles wat verstopt is weer open. Je kunt het een beetje zien als een natuurlijk antibacterieel middel. Het stofje allicine verdunt het slijm in je neus. Dat is heel fijn, want zo kan je weer vrij ademen. Zelfs een extreme verkoudheid zou hiermee verholpen kunnen worden. Eet dus een teentje knoflook wanneer je griep hebt! Ben je niet zo weg van de smaak? Meng het dan in een maaltijd of met sinaasappelsap.

Beeld: Pexels
Deel dit artikel
Back to top