Health

Deze signalen wijzen erop dat je aan het afvallen bent zónder gewicht te verliezen

Deze signalen wijzen erop dat je aan het afvallen bent zónder gewicht te verliezen

Je werkt hard aan jezelf om gezond te eten, te sporten en overall een healthy lifestyle te hebben, maar hé, dat getal op de weegschaal gaat maar niet naar beneden (of zelfs omhoog). Al het werk voor niks, denk je misschien, maar niets is minder waar: ook zonder dat je gewicht omlaag gaat kun je afvallen. Aan déze signalen kun je dat zien.

Signalen dat je aan het afvallen bent

Bewust afvallen is niet altijd makkelijk en het is een proces met vele ups en downs. Om resultaat te boeken moet je consistent zijn, en dat is waarschijnlijk het moeilijkste gedeelte van het hele ding. Zeker als je in gewicht maar niet omlaag gaat, kan het je erg onzeker maken, want: werkt het wel wat ik allemaal doe?

Om je even gerust te stellen, alles wat je doet voor je mind & body om gezonder te worden werkt. Alleen dat uit zich niet altijd in een lager getal op de weegschaal. We hebben een aantal signalen dat je toch echt aan het afvallen bent, voor je op een rijtje gezet.

Je zit over het algemeen beter in je vel

Afvallen heeft niet altijd iets te maken met een getalletje op je weegschaal. Om gezond te zijn is het belangrijker dat je je goed voelt en fijn in je vel zit. Als je aan het afvallen bent, heb je minder stress, ben je vrolijker, productiever en heb je over het algemeen een betere energie en een lichter gevoel in je lichaam. Allemaal punten waardoor je kunt zien dat je écht op de goede weg bent.

Je kleren maken je zelfverzekerder

Als je doel is om af te vallen en je bent hard aan het werk, maar je boekt volgens jezelf nog geen échte resultaten? Trek dan eens een outfit aan waarin je je sowieso zelfverzekerd gaat voelen. Ook al ben je nog niet in gewicht afgevallen, je kleren zitten tijdens deze healthy journey toch net even wat lekkerder en maken je daarom ook een stuk zelfverzekerder.

Je laat ongezond eten makkelijker staan

Hoewel je nog steeds mag genieten van een lekkere cheeseburger of pizza op z'n tijd, is het sowieso een goed teken dat je ongezondere dingen makkelijker kunt laten staan in je dagelijkse leven. Als je steeds gezonder eet, went je lichaam daar ook aan en begint 'ie opeens groente en fruit te craven in plaats van een vette hap. Zie je? Het ligt echt aan je harde werk op lange termijn.

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top