Beauty

Binnen een maand een bikiniproof lichaam!

Een kleine week geleden vertelden we je nog hoe je je nagels lenteproof krijgt, maar je wilt behalve lenteproof nagels vast ook een bikiniproof lichaam. Wij vertellen je hoe je dat in slechts één maand voor elkaar krijgt!

Let allereerst op je voeding, gewoon niet meer eten...grapje. Natuurlijk mag je nog eten, sterker nog... je moet goed blijven eten en drinken, maar let hierbij op het volgende:
 
1. Zoutinname
Zout houdt vocht vast, en geeft daardoor een opgeblazen gevoel. Daarnaast kan zout een dikmaker zijn, omdat het vaak en veel verwerkt wordt in kant-en-klare maaltijden die behoorlijk wat calorieën bevatten. Laat dus sowieso de kant-en-klare maaltijden staan. Tevens kan je door een (te) zoute maaltijd behoefte krijgen aan een tegenhanger in de vorm van zoetigheid, waardoor het nóg moeilijker wordt om dat zoete toetje te laten staan.
 
2. Stop met alcohol
We weten het, het is vreselijk...maar je moet toch echt even de alcohol laten staan. Alcohol is een onopvallende dikmaker. Eén gram alcohol levert 7 kcal waar één gram vet 9 kcal levert. Vetten leveren belangrijke voedingstoffen aan het lichaam, maar alcohol levert enkel lege calorieën. Naast calorieën, bevatten de meeste alcoholische drankjes ook grote hoeveelheden suiker. Denk aan cocktails en mixdrankjes waarbij wodka, rum of andere sterke dranken aangevuld worden met frisdrank. Dus dames, gewoon even de alcohol laten staan als je een terrasje gaat pakken. Fijne bijkomstigheid is ook dat je de volgende dag zonder kater opstaat. 
 
3. Vervang witte koolhydraten
Vervang witte koolhydraten zoals witte rijst en pasta voor zilvervlies rijst en volkoren pasta. Schrap koolhydraten niet helemaal van je menu, want je hebt ze nodig. Bovendien helpen vezelrijke volkoren granen zoals haver, quinoa en bruine rijst een opgeblazen gevoel te verminderen. 
 
4. Water, water en nog eens water!
Het drinken van water is misschien wel de goedkoopste manier om een bikiniproof lichaam te krijgen. Water uit de kraan is in Nederland immers van goede drinkkwaliteit. Het drinken van voldoende water stimuleert het lichaam om afval(vloei)stoffen af te drijven. Ben je het drinken van water een beetje beu, doe er dan wat schijfjes citroen en verse munt bij voor de variatie. En/of investeer in een leuke waterbeker. Je bent dan sneller geneigd om af en toe een slok water te nemen, en het is goed voor het milieu.

Bijenkorf Eva Solo Waterfles 0,5 liter €24,95                                       Amazon, Asobu Pure Flavour 2 Go Water Bottle € 9,55
 
5. Go raw
Ben je super gemotiveerd, probeer dan een raw food dieet. Rauwe groenten zitten boordevol water en maag verkleinende vezels. Je zult hierdoor snel een voldaan gevoel krijgen, en niet snakken naar ongezonde snacks. Veel raw foodies zijn ook te spreken over hun glowy skin. Doe wel goed je research voordat je aan een raw food dieet begint of schakel de hulp van een specialist in.


6. Neem probiotica
Probiotica zijn levende kleine organismen oftewel gunstige (melkzuur)bacteriën. Als je probiotica in voldoende hoeveelheden inneemt, dan heeft dit een positief effect op de gezondheid. Het zal helpen bij het gladstrijken van overtollige gas of een opgeblazen gevoel. Probiotica vind je in drankjes als Yakult, Vifit, Biogarde etc.

Met alleen voeding ben je er helaas nog niet, zorg voor voldoende lichaamsbeweging. Keep calm, we zullen je niet naar de sportschool toesturen, de dames van BestFitFriend.nl hebben een paar leuke en makkelijke oefeningen voor je die je gewoon thuis kan doen. Bekijk hier de ab workout:

...en bekijk hier de full body work out:

Heb je in bovengenoemde tips totaal geen zin, met deze 3 last-minute tips kom je ook een heel eind:
 

1. Laat je bikinilijn waxen
Het schijnt dat een volle bos daar beneden weer mag, maar voor ons geen uitstekende haartjes. Je voelt je een stuk zekerder als het down there verzorgd is.

2. Neem een spraytan voor een egale huid
Met een egale en gebruinde huid oog je slanker.

3. Last, but not least, let op je houding

Sta rechtop, schouders naar achteren, buik in...dit scheelt optisch wat kilo's.

Nou waar wacht je nog op? Kom op, werk aan de winkel! Succes!


 
Deel dit artikel
Back to top