Fashion

Deze bikini's passen het beste bij jouw figuur

Deze bikini's passen het beste bij jouw figuur

Hoe leuk ik een bikini ook vind, het is één van de moeilijkste kledingstukken om te kopen. Er zijn namelijk onwijs veel dingen waar je als vrouw rekening mee houdt wanneer jij je in een two-piece hijst. Zit het bikinibroekje niet te strak? Vallen mijn borsten eruit wanneer ik loop? Worden mijn love handles nu niet extra benadrukt?

Stuk voor stuk gedachtes die door mijn hoofd spoken. Wil je dit voorkomen? Dan is het toch belangrijk om rekening te houden met je lichaam. Door goed te kijken naar de vormen van jouw figuur kun jij je sterke punten extra benadrukken. 

Disclaimer: je moet natuurlijk lekker dragen wat jij leuk vindt. Dit is enkel een hulpmiddel.

 

Kleine borsten

Wanneer je kleine borsten hebt dan is het aan te raden – als je deze groter wil laten lijken – om een bikini met push-up pads aan te schaffen. Let wel op dat het er nog enigszins natuurlijk uitziet. Ook maakt een bikinitop met versiersels en ruches erop je borsten optisch groter. 

Grote borsten

Bij grote borsten vinden veel vrouwen goede ondersteuning belangrijk. Kies daarom voor een bikini waar een beugel in zit. Hoe meer de bikinitop van je borsten bedenkt, hoe kleiner ze lijken. Wanneer je gezegend bent met een grotere voorgevel is de kans groot dat je wat meer geld moet uitgeven aan je bikini. Dit is het echter wel waard; hij zal beter aansluiten en de juiste ondersteuning bieden. Ben je trots op je borsten en wil je ze juist showen? Kies dan juist voor minder stof, een triangeltopje bijvoorbeeld. Ik zou dan wel even oppassen wanneer je van de glijbaan afgaat.

Brede heupen

Zoals je hiervoor ook al hebt kunnen lezen, is het gewoon zaak dat je ergens niet de nadruk op legt wanneer jij je niet comfortabel voelt bij dat deel van je lichaam. Ben jij dus niet blij met jou brede heupen? Koop dan een bikinibroekje met touwtjes in plaats van een brede rand. Vermijd veel stof, ook al heb je dan misschien juist het idee dat je daarin je heupen kunt verstoppen.

Smalle heupen

Doe dus precies het tegenovergestelde wanneer jij optisch grotere heupen wil. Kies voor meer stof en een brede rand.

Een buikje

Wanneer je een buikje hebt, is dat niks om je voor te schamen. Je bent namelijk echt niet de enige: de meeste vrouwen hebben tenminste een kleine bolling en het merendeel zelfs een rolletje of meer. Voel jij je hier toch niet comfortabel bij dan zijn er gelukkig op het moment genoeg bikinitrends die jouw 'vetjes' kunnen verhullen. Bikini’s met een hoge taille combineren bijvoorbeeld het verleidelijke van een bikini met de bedekking van een badpak. Daarbij heb je tegenwoordig veel hoog uitgesneden bikinibroekjes, deze zitten vaak ook net wat hoger op je torso.

Beeld: Armin Rimoldi via Pexels
Deel dit artikel
Back to top