Beauty

5x dit zijn feiten en fabels over borsten

Gaan je borsten hangen wanneer je niet met je bh aan slaapt? Kan trainen er echt voor zorgen dat je borsten groter worden? Vrouwen vragen zich nog altijd veel af als het gaat om hun borsten, maar nu hebben we voor eens en altijd antwoord op deze prangende vragen

#1    De eerste mythe is dat slapen met je beha aan ervoor zorgt dat je borsten minder snel gaan hangen. Naast dat het heel oncomfortabel klinkt, is er ook géén bewijs dat een beha aanhouden tijdens je nachtrust ervoor zorgt dat je borsten in een betere conditie blijven. Maar er dus ook geen bewijs dat het slecht is om hem aan te houden, dus doe vooral wat je zelf fijn vindt!

#2    Dan komen we bij het verhaal dat je grotere borsten krijgt wanneer je een paar kilo’s aankomt. Hoewel er natuurlijk wel ‘vet’ bijkomt als je zwaarder begint te worden, is dit niet per se het geval. Iedere vrouw slaat vet op een andere manier op: de een krijgt direct een voller gezicht en de ander een buikje. Het hangt er dus maar net vanaf of je eigen lichaam een beetje meewerkt.

#3    Borstimplantaten die je hele leven lang meegaan? Hoe geweldig dat ook zou zijn, net als de meeste andere medische behandelingen kun je ook niet van je borsten verwachten dat ze een heel leven lang meegaan. Het is een feit dat sommige vrouwen hun borstimplantaten na een jaar al moeten wisselen. 

#4    De waarheid achter het verhaal dat je geen sportbeha hoeft te dragen als je kleine borsten hebt, is dat iedere vrouw (vooral in zware work-outs) een goed ondersteunde beha nodig heeft ongeacht de cupmaat. Als je geen sportbeha draagt kun je namelijk snel last krijgen van rugpijn en andere ongemakken.

#5    Ten slotte is er de mythe dat een goed trainingsprogramma én veel doorzettingsvermogen ervoor kunnen zorgen dat je borsten groter worden. Nou, die kun je op je buik schrijven. Borsten bestaan uit weefsel en vet maar bevatten eigenlijk geen spierweefsel. Er zijn zeker bepaalde oefeningen die je kunt doen om je borstspieren te versterken, maar je kunt er geen grotere cupmaat door krijgen. Helaas!
 

 

👙🌞 ⛱ beach bumming. ( . )( . ) 😜

Een foto die is geplaatst door Candice Swanepoel (@angelcandices) op

Deel dit artikel
Back to top