Health

‘Oatzempic’ om af te vallen: alles wat je moet weten

‘Oatzempic’ om af te vallen: alles wat je moet weten

Ben je actief op TikTok, dan ben je in de afgelopen tijd vast wel eens video's over zogenaamde 'oatzempic' tegengekomen. Dit middeltje is namelijk helemaal viraal gegaan, omdat het net als het medicijn Ozempic, zou helpen bij het afvallen. Dit is alles wat je over het fenomeen oatzempic moet weten.

Oatzempic om af te vallen

We verbazen ons er iedere keer weer over: hoe komen mensen toch op al die creatieve namen voor alle trends. Nu is oatzempic aan de beurt: een drankje waarmee je sneller zou afvallen, zo stellen diverse TikTokers. Deze mensen claimen dat je snel én effectief gewicht verliest met een simpel recept. Hoe je dit havermoutdrankje maakt en wat de voordelen ervan zijn hebben wij natuurlijk voor je op een rij gezet.

Recept voor oatzempic

Het maken van dit 'afvaldrankje' is super makkelijk en zorgt er daarom voor dat steeds meer mensen het proberen. Drink dit sowieso elke dag als ontbijt voor langer dan een maand en je zult de beste resultaten zien, aldus TikTokers. Het enige wat je nodig hebt is een glas water, een half kopje havermout en citroen of limoensap. That's it! Voor extra smaak kun je ook nog wat kaneel toevoegen, maar dat is helemaal je eigen keuze. Wel moeten we erbij zeggen dat het drankje niet per se iets is om zo gelukkig van te worden tijdens het drinken ervan.

Waarom werkt het?

Wat heeft oatzempic dat er zulke goede resultaten ontstaan? Als eerste heb je natuurlijk het 'oat' gedeelte. Havermout zorgt ervoor dat je langer vol blijft zitten, omdat het vol met vezels zit. Je lichaam doet er langer over om dit te verteren, dus je hebt niet zo snel na je ontbijt een hongergevoel. Dit zorgt er weer voor dat je niet naar lekkere koeken grijpt voor de lunch en dus je cravings beter onder controle houdt. Het havermoutdrankje is dus eigenlijk een caloriearm drankje dat ervoor zorgt dat je langer zonder eten kan.

Link aan Ozempic

De laatste tijd zien we veel comments als 'Ozempic face' onder veel celebrity foto's. Ozempic is een injecteerbaar medicijn die oorspronkelijk is gemaakt om mensen met diabetes type 2 te helpen. Tegenwoordig wordt dit ook gebruikt om af te vallen. Mensen claimen dat steeds meer celebs snel zijn afgevallen door dit medicijn. Voor wie het niet kan betalen of gewoon geen medicijnen wil gebruiken, is oatzempic een betere oplossing. Wat havermout en limoen en je bent er klaar voor. Ga jij het ook eens proberen?

@eatingwell

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top