Health

Deze 5 TED talks over zelfliefde wil je zien

Deze 5 TED talks over zelfliefde wil je zien

Zelfliefde, zelfvertrouwen en al die andere dingen die ons maken tot wie we zijn; we zoeken allemaal naar een stukje meer. Helaas gaat het krijgen van deze dingen niet altijd even makkelijk en kan het voor mensen dus moeilijk zijn om het uiterste uit zich te halen. Gelukkig staat het internet vol met wijze woorden, inspiratie en nog veel meer.

Bekend met TED Talks? Hierin vertellen sprekers hun verhaal of visie over belangrijke of interessante aspecten van het leven. Dit kan gaan van het beginnen met ondernemen tot dus zelfvertrouwen en hoe je meer van jezelf kunt houden. Dit gaat vaak gepaard met levenservaringen en verhalen, die hun verhaal versterken en natuurlijk lekker luisterbaar maken. Deze TED talks kunnen dus enorm bijdragen aan jouw kennis én zelfvertrouwen. Eigenlijk een must om te luisteren dus, als je hier op zoek naar bent. 

Wij hebben de vijf meest inspirerende voor jou verzameld.

What Makes You Special? | Mariana Atencio

Journaliste van BC News Mariana Atencio heeft over de hele wereld gereisd; van Haïti tot Hong Kong. In haar TED talk 'What makes you special?' vertelt ze hoe ze van de mensen die zij heeft leren kennen tijdens haar reizen én haar eigen immigrante belevenissen heeft geleerd dat het er maar één ding is dat we allemaal in gemeen hebben; het mens zijn. Ondanks al onze verschillen zijn we allemaal gelijk en is het belangrijk om te weten hoe jij je onderscheidt en wat jou bijzonder maakt. "Get ready to 'get human' and embrace what makes you different! Take a stand to defend your race: the human race!"Become Who You Really Are | Andrea Pennington 

Na een bijna doodervaring realiseerde Andrea dat haar leven niet was zoals het zou moeten. Ze leefde een inauthentic leven dat leidde tot depressie en een angststoornis. Iets waar nog steeds veel mensen last van hebben in onze wereld. Ze ging eens dieper kijken naar haar leven en hoe zij over dingen dacht én vond het tijd om haar onzekerheid achter zich te laten. Daarnaast leerde zij van zichzelf te houden en haar leven te transformeren. Andrea legt met behulp van een 'biologielesje' uit dat onze persoonlijkheid en temperament ons maken tot wie we zijn en dat die ons kunnen bevrijden van deze angsten. Ze moedigt mensen aan om van overleven naar écht leven te gaan.The Secret of Becoming Mentally Strong | Amy Morin

Iedereen op deze wereld heeft de capaciteit om mentaal sterk te zijn, ook jij. Zelfs wanneer je denkt dat jouw mentale gezondheid niet beter zal worden, vertellen wij het: het kan echt. De meeste mensen weten gewoon niet hoe dit moet. We spenderen een lange tijd aan het praten over fysieke kracht en fysieke gezondheid, maar vergeten vaak om te praten over de dingen die er ook echt toedoen; zoals jouw mentale gesteldheid. Dit wordt nog gezien als iets dat je voor jezelf houdt, wat helemaal niet hoeft. Amy vertelt in haar TED talk dat we ervoor kunnen kiezen om onze gedachten te reguleren, onze emoties te managen en nog goed kunnen meedraaien, ondanks bepaalde omstandigheden. Dit zijn volgens haar de drie basisfactoren van het mentaal sterk zijn.

Increase Your Self-awareness With One Simple Fix | Tasha Eurich

Zelfbewustheid heeft ontzettend veel voordelen: sterkere relaties, hogere prestaties en nog veel meer. Dat klinkt als iets ontzettend goeds en dat is het ook zeker, alleen denkt 95 % van de mensen dat ze zelfbewust zijn en zichzelf echt goed kennen, terwijl dit percentage in werkelijkheid maar 10 tot 15 procent is. Dat is even slikken. Zo denk je dat je een goede reflectie van jezelf hebt en jezelf echt goed kent, terwijl dat misschien toch wat minder is. Tasha heeft een simpele oplossing die snel leidt tot zelfbewustheid want dit zorgt voor meer zelfliefde.

Stop Sabotaging Yourself | Debi Silber

Je gezondheid, mindset en lifestyle hebben allemaal een grote invloed op hoe jij je op persoonlijk vlak voelt. Debi Silber, die hierin gespecialiseerd is, deelt verhalen over hoe ije jezelf soms ontzettend in de weg kunt zitten. Dit doe je vaak onbewust, maar toch gebeurt het vaak. Zo loop je ontzettend veel geluk in je leven mis, alleen doordat je bang bent en jezelf ten onder doet. Door dit af te leren, krijg je een boost in je carrière, gezondheid, romantiek en nog veel meer prioriteiten. Een hele dosis inspiratie dus.

Beeld: Photo by Nicholas Bui on Unsplash
Deel dit artikel
Back to top