Health

Masterdating: de leukste dates met jezelf

Masterdating: de leukste dates met jezelf

Masterdating: op date gaan met niemand minder dan jezelf. Het is belangrijk om goed voor jezelf te zorgen en van jezelf te houden. Doe dus eens wat leuke dingen in je eentje, een solo-date is heerlijk. Je hoeft met niemand rekening te houden en het is rustig en ontspannen. Wat je dan doet? Met deze date-ideeën komt dat helemaal goed.

Leuke solo-date ideeën om weer even tot jezelf te komen 

Masterdating

Op date met jezelf wordt ook wel masterdating genoemd. Voor veel mensen is het soms spannend, maar als je het eenmaal hebt gedaan is het heerlijk. Je leert jezelf kennen, komt meer te weten over wat je precies wil in het leven (en in een relatie) en je hebt in je eentje vaak net zoveel plezier als dat je met een groep vrienden bent of als koppel. Ook zie je vaak dat je anderen inspireert en verwacht je waarschijnlijk complimentjes. ‘Ben je hier helemaal alleen? Dat is zo leuk en stoer!’

Bezoek een nieuwe stad

Nederland is groter dan je denkt en je hebt waarschijnlijk nog lang niet alles bezocht en gezien. Kies een stad waar je nog nooit bent geweest en ga heerlijk op pad. Ga shoppen, bezoek een mooie tentoonstelling en houd een verdiende pauze in een restaurantje of café.

Naar de film 

Het lekkere aan alleen naar de film gaan, is dat je zelf de film uitkiest. Als jij dat wil, kies je de slechtste romcom uit. Er is niemand waaraan je je moet verontschuldigen omdat je dacht dat het wel een leuke film zou zijn’. Neem een wijntje erbij en een heerlijke bak popcorn en laat je avond maar beginnen. Als je het toch spannend vindt dat mensen jou in je eentje zien. Nergens voor nodig. Ooit een film in een zaal gezien waar het licht aan stond? De lichten gaan toch uit.

Picknicken

Op een heerlijke zomerdag is picknicken altijd een heerlijke activiteit. Al helemaal in je eentje. Koop wat lekkere dingen en neem een boek mee. Zoek een mooi plekje uit en geniet!

Concert

Treedt je favoriete artiest op op een datum dat niemand in je omgeving kan? Ga er dan in je eentje heen. Dans mee op de nummers, sluit je ogen en voel de muziek. Daar heb je geen ander persoon voor nodig.

Uiteten

Houd je van lekker eten? Trakteer jezelf dan op een lekkere maaltijd in je favoriete restaurant. Veel mensen vinden het best wel spannend om alleen in een restaurant te eten, omdat veel restaurants niet ingericht zijn voor mensen die alleen komen. Daar mag verandering in komen. Trek wat moois aan en kijk wat om je heen. Neem een boek mee of bekijk de mensen die voorbijlopen. Ben je bang dat mensen je zielig vinden of veroordelen? Mensen zijn te veel met zichzelf bezig om zich af te vragen waarom jij alleen bent. Maak je je daar dus maar geen zorgen over. Mis je toch wat aanspraak? Zit dan aan de bar. Alleen op date betekent niet dat je met niemand praat. Het is juist een goede manier als je nieuwe mensen wil ontmoeten, als je daar voor open staat natuurlijk.

Lees ook: Dit is waarom jouw mentale gezondheid zo belangrijk is voor daten

Bron: Elle.com
Beeld: istockphoto
Deel dit artikel
Back to top