Health

Inspirerende podcasts om jouw dag mee te beginnen

Inspirerende podcasts om jouw dag mee te beginnen

De zelfhulpboeken vlogen als warme broodjes over de toonbank. De zelfhulpboeken hebben plaats gemaakt voor podcasts. Onderweg naar werk of school, luisterend op de loopband of lopend door de natuur. Tegenwoordig beluister je overal een motivatiespeech, wanneer je er behoefte aan hebt. Welke zijn het waard om te beluisteren? Wij hebben er een paar voor je uitgekozen.

Lees ook: Dit zijn de leukste ‘self-care’ podcasts

Inspirerende podcasts

Quality Queen control

Een Engelstalige podcast die ervoor zorgt dat jij als een Queen door het leven gaat en de controle terugkrijgt in jouw leven. Asha Christina bespreekt relatieadvies, self worth en wereldwijsheid. Dit doet ze door middel van ervaringen, feiten en citaten uit de bijbel.

Meer op Instagram

Pepp Talk

Heb je een peptalk nodig? Luister dan naar de podcast, Pepp Talk. Breeny Lee is dé persoon die jou een peptalk geeft voor jouw problemen waar jij elke dag tegen aan loopt. Als een grote zus vertelt ze straight up wat je moet doen, voor elke situatie. Haar unfiltered advies wordt gewaardeerd, net als haar intieme en detailleerde onderwerpen. Ook deze podcast is in het Engels.

Meer op Instagram

Held in eigen verhaal 

Zie je het allemaal even niet meer zitten en zit je vol zelfmedelijden? Terwijl je stiekem wel weet dat het eigenlijk allemaal wel meevalt. Beluister dan de inspirerende verhalen van de podcast, Held in eigen verhaal. Iris Enthoven gaat elke aflevering in gesprek met een overlever. Denk hierbij aan een overlevende van een vliegtuigcrash, concentratiekampen, brand, mishandeling en ga zo maar door. Wij luisteren vaak met tranen in onze ogen, vooral doordat elke gast zo ontzettend positief en moedig is. Stuk voor stuk een grote inspiratiebron en zeker een aanrader als je je eigen (kleine) problemen wil relativeren.

Meer op Instagram

Slay girl slay

Girl you slay! Het is soms fijn om van iemand anders te horen dat je het allemaal goed doet. Ashley Leggs kan dat als geen ander. In haar podcast vertelt ze op haar unieke manier hoe speciaal jij bent en wat je waard bent. Deze podcast is vooral gericht om donkere vrouwen te motiveren en hun dromen achterna te gaan. Iedereen heeft wel eens een motivatiespeech van Ashley nodig.

Meer op Instagram

Tot op de bodem

Tot op de bodem is een podcast die gaat over een alcoholvrij leven. Zoë is 25 jaar, net afgestudeerd en jurist. Zij bespreekt samen met de 30-jarige Sacha (die werkt als DJ, producer en model) het leven van jonge mensen zonder alcohol. Ze onderzoeken samen alles wat met drank te maken heeft. Hoe overleef je een vrijmibo? Hoe vier weekend zonder je kop eraf te zuipen? Hoe houden zij het vol? Waar lopen ze tegen aan? Een open en eerlijk gesprek over het jonge bestaan zonder alcohol, in het sociale leven waar alcohol zo normaal is geworden.

Meer op Instagram
Beeld: Unsplash
Deel dit artikel
Back to top