Health

Dit zijn de leukste ‘self-care’ podcasts

Dit zijn de leukste ‘self-care’ podcasts

In een individualistische omgeving is het belangrijk dat ook jij voor jezelf leert opkomen. Zelfontwikkeling op basis van 'self-care' is daarbij essentieel. Heb jij een steuntje in de rug nodig? In dit artikel vind je de leukste 'self-care' podcasts om jouw zelfontwikkeling een boost te geven. Lees dus snel verder!

Slaaptijd

Voldoende slaap is een must wanneer je praat over ‘self-care’. Slapen lost mogelijk al een heleboel problemen op, zowel mentaal als fysiek. Heb jij moeite om in slaap te vallen? Luister dan naar Slaaptijd. In deze podcast geeft Loes van Dokkum iedere aflevering een nieuwe meditatie om relaxt mee in slaap te vallen. Zo ga je gegarandeerd heerlijk dromen.

De Podcast Psycholoog

Iedereen krijgt wel eens te maken met tegenslagen in het leven. Iedereen gaat hier anders mee om. Waar de één juist afleiding gaat zoeken, sluit de ander zich van anderen af. De Podcast Psycholoog is er om jou te helpen als het leven even tegenzit. Ze leren je onder andere hoe je omgaat met verdriet, stress en andere tegenslagen.

Lees ook: Dankzij deze 3 Nederlandse podcasts ga jij met plezier multitasken

Omdenken podcast

Soms zit jij zo in je eigen wereld dat je bepaalde dingen niet meer realistisch ziet. De podcast Omdenken is hier de perfecte oplossing voor. Omdenken geeft jouw persoonlijke ontwikkeling mogelijk een boost door eens anders naar bepaalden zaken te kijken. Bertholt Gunster gaat met mensen in gesprek over hun alledaagse problemen, hieruit komen inzichten die jou gegarandeerd aan het denken gaan zetten.

The Science of Happiness

De Engelstalige podcast The Science of Happines is perfect voor wetenschapsliefhebbers. In de podcast wordt er gesproken over de op onderzoek gebaseerde verklaringen en marketingoplossingen voor mentale problemen. De host, en bekroonde psycholoog, Dacher Keltner geeft hiermee een andere kijk op mentale problemen en zelfontwikkeling.

Lees ook: Waarom muziek super goed is voor je (mentale) gezondheid

Do You F*****g Mind?

Een andere Engelstalige podcast die jouw zelfontwikkeling een échte boost wil geven is ‘Do You F*****g Mind?’. In een motiverende podcast over eigenliefde, spreekt Alexic Fernandez over de waarheid achter ons gedrag. Denk aan relatieproblemen, zelfontwikkeling en vertrouwen. In de podcast kom je de realiteit onder ogen te zien.

100% Inspiratie Podcast

Ben jij op zoek naar geluk en succes in je leven? Dat komt goed uit! In de podcast 100% Inspiratie Podcast bespreekt Thijs Lindhout hoe je hier het beste naar opzoek gaat en hoe je het vergroot. Deze inspirerende podcast geeft jou gegarandeerd mooie inzichten, waar je zelf niet snel over na denkt.

Beeld: Unsplash
Deel dit artikel
Back to top