Health

Deze inspirerende podcasts helpen jou bij het creëren van de beste versie van jezelf

Deze inspirerende podcasts helpen jou bij het creëren van de beste versie van jezelf

Wanneer jij toe bent aan hele dosis inspiratie is er niets beter dan een goede podcast. Luisteren naar andermans verhalen, levenslessen en ervaringen kunnen jou helpen tot nieuwe ideeën en gedachtes. Zodra jij bezig bent met het creëren van de beste versie van jezelf kunnen deze een hoop bijdragen.

Vooral nu jij waarschijnlijk 24/7 thuiszit dwalen er allerlei gedachten door je hoofd heen. Je hebt meer tijd voor jezelf en hoeft aan niet veel andere dingen te denken. Misschien vind jij het wel dé ultieme tijd om jezelf op allerlei vlakken te verbeteren of wil je simpelweg meer van jezelf gaan houden. Dat kan soms namelijk erg lastig zijn. Gelukkig zijn er tal van podcasts op Spotify die jou hierbij kunnen helpen.

DAMN, HONEY

Wanneer jij een firm believer bent in alles wat te maken heeft met vrouwenrechten - zoals hoort - past deze podcast perfect bij jou. Maar ook wanneer jij nog wat onwetend bent over feminisme kun je hier ontzettend veel uit halen. DAMN, HONEY is inmiddels uitgegroeid tot één van de grotere podcasts van ons land en nemen Marie Lotte en Nydia je hierbij mee in hun avonturen bij het zijn van een vrouw. Oftewel, volgens hen, shit waar je als vrouw tegenwoordig mee moet dealen. Ze bespreken onderwerpen als catcalling, rotgedrag en nog veel meer. Volgens ons een echte aanrader dus.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door DAMN, HONEY (@damnhoneyhetboek) op

TED Talks Daily 

TED Talks zijn enorm populair, inmiddels over de hele wereld. Je hebt er dan ook vast wel eens over gehoord. In deze TED Talks vertellen allerlei soorten mensen over de meest uiteenlopende onderwerpen. Over dingen waar achter ze zijn gekomen, wat er op hun pad is gekomen of waar ze jou simpelweg meer over willen laten weten. Deze onderwerpen kunnen gaan van geloof, tot flirten tot aan communicatie. Zij laten jou een blik werpen op aspecten waar jij misschien nooit aan hebt gedacht. Zo leer jij meer over jezelf en de mensen om je heen. Perfect voor een flinke dosis inspiratie dus. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door TED Talks (@ted) op

Gurl Talk

Een Engelse podcast gemaakt door vrouwen, voor vrouwen. Het Engelse model Adwoa Aboah praat hierin over alles wat te maken heeft met jouw mentale gezondheid. Zo verwijst ze naar haar eigen mentale toestand en heeft zij vaak gasten die hun eigen verhaal vertellen. Jouw mentale gezondheid is namelijk enorm belangrijk, voornamelijk wanneer jij aan jezelf wilt werken. Een gezonde mind leidt tot een gezond leven. In de podcast komen onderwerpen aan bod als liefde maar ook politiek. Allerlei dingen die er dus toedoen. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door GURLS TALK (@gurlstalk) op

Happy Place 

Je hele leven lang gelukkig zijn, dat overkomt helaas niemand. Dat blijkt ook uit de vele verhalen die worden verteld in de Happy Place podcast. Fearne Cotton nodigt gasten uit, waaronder een aantal bekende, die veel hebben meegemaakt in hun leven. Dit kan gaan over verslavingen of zelfs ziektes. Fearne haar doel is om mensen ultiem gelukkig te maken en te inspireren, wat aardig lukt door middel van deze podcast. Je eindigt het beluisteren hiervan met een blij gevoel, ondanks de soms heftige verhalen. Je leert daarbij jouw leven en de simpliciteit ervan meer te waarderen. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Happy Place (@happyplaceofficial) op

Mayra Louise

We hebben er waarschijnlijk allemaal last van in ons leven, het houden van ons lichaam en deze nemen zoals 'ie is. Het kan soms lastig zijn om van jezelf te houden, hoe hard je dit ook probeert. In Mayra Louise haar podcast neemt zij je mee in haar verhalen en die van anderen op weg naar self love. Met onderwerpen als 'Dag dieet, tot nooit meer ziens' geeft ze jou een nieuwe blik op een lastig onderwerp. Blij zijn is heeft namelijk geen kledingmaat, zoals zij zegt. Wij houden ervan.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Mayra | Self-Love Feeder (@mayralouise) op

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top