Lifestyle

Zo maak je de Crème Brûlée Martini

Zo maak je de Crème Brûlée Martini

Zin in iets nieuws, zoets én alcoholisch? Daar zeggen wij ook geen nee tegen. Als je op zoek bent naar heerlijk drankje om te maken op een regenachtige zondag, een gezellige donderdagavond met je vriendinnen óf gewoon wanneer je er enorm zin in hebt, is de Crème Brûlée Martini je nieuwe beste vriend.

Recept voor een heerlijk drankje 

Zin in een drankje, maar ben je zat van alle recepten die je ooit al hebt geprobeerd? Oftewel, je bent klaar voor iets nieuws? De Crème Brûlée Martini is hét middel dat je cravings kan stillen. Je hoeft er niet eens een barmannendiploma voor te hebben, want kind kan de was doen. Verder heb je ook maar een paar ingrediënten nodig, die je wellicht al in huis hebt liggen. Happy schnapps time! 

Dit heb je nodig voor de Crème Brûlée Martini

  • 40 milliliter (vanille) wodka
  • 20 milliliter karamellikeur
  • 1theelepel bruine suiker
  • 40 milliliter room
  • Eigeel van 1 ei

Zo maak je deze fantastische martini

1. Allereerst doe je alle ingrediënten behalve de bruine suiker, met wat ijsblokjes in een blender en mix je alles goed door elkaar. 

2. Giet daarna alles in een martiniglas. Note: het is fijn als je deze van tevoren al hebt gekoeld met wat ijsblokjes.

3. Strooi dan de bruine suiker over je mengseltje en brandt dit met een brander aan (crème brûlée effect). Mocht je niet in het bezit zijn van een brander is dat ook geen probleem. Je kunt het prima zonder doen. Strooi het er dan gewoon alleen overheen. 

4. Mag het allemaal nog wel wat zoeter? Dan is een toefje (of een grote toef) slagroom megalekker. Simpel en snel, je martini is klaar. Tijd om te genieten!

Lees ook: Must try voor de feestdagen: recept voor Limoncello tiramisu

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top