Lifestyle

Must try voor de feestdagen: recept voor Limoncello tiramisu

Must try voor de feestdagen: recept voor Limoncello tiramisu

De feestdagen staan alweer om de hoek (yay) en dat betekent dat een heerlijk kerstmaal ook heel snel voor de deur staat. Hoe leuk (en stressvol) het koken voor Kerst ook is, een goed menu dat iedereen pleaset is natuurlijk ook belangrijk. Onze tip voor een dessert dat sowieso punten gaat scoren? De Limoncello tiramisu is je BFF. Lees gauw verder hoe je dit geweldige toetje supermakkelijk zelf maakt.

Lees ook: Yum! Recept voor grilled vegetable pesto panini

Recept voor de feestdagen: Limoncello tiramisu

Heb jij de prestigieuze taak gekregen om een lekker toetje in elkaar te flansen? Bedenk maar eens één die origineel én lekker is. Nou, deze lastige keuze hebben we voor je gefixt, want hét toetje dat je moet maken voor tijdens de feestdagen is de Limoncello tiramisu. Limoncello? Jammie. Tiramisu? Misschien nog beter. Een mix van de twee? Alleen maar liefde. Oh, en voor de anti-keukenprinsessen, ook jij kan dit toetje maken.

Dit heb je nodig voor de Limoncello tiramisu

  • 12 lange vingers
  • 100 milliliter Limoncello
  • 75 milliliter vers geperste sinaasappelsap
  • 250 gram mascarpone
  • 50 milliliter melk
  • 2 eetlepels poedersuiker
  • 1 theelepel vanillepasta
  • De rasp van een halve citroenschil
  • Eventueel: doosje aardbeien of frambozen (your choice)

Zo maak je de Limoncello tiramisu

1. Leg voor de bodem van de tiramisu eerst de lange vingers in een ovenschaal.

2. Schenk dan de Limoncello en het sinaasappelsap over je bodem. 

3. Pak een kom en meng daarin de mascarpone en melk tot een romig geheel.

4. Aan dit mengsel voeg je de poedersuiker, vanillepasta en citroensap toe.

5. Verdeel daarna dit gehele mengsel over de ovenschaal met lange vingers en Limoncello.

6. Heb je ervoor gekozen om aardbeien of frambozen te gebruiken, kun je deze er nu overheen strooien. 

7. Eigenlijk is 'al' het werk nu gedaan. Je kunt de ovenschaal nu voor ongeveer 3 uur in de koelkast zetten en serveren maar. Genieton! 

Lees ook: Wil je proberen: recept voor Garlic Parmesan Orzo

via GIPHY

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top