Wenkbrauwen

Waarom je eyebrow threading zou moeten proberen

Waarom je eyebrow threading zou moeten proberen

We kennen het allemaal wel: we kijken in de spiegel en zien weer dat er heel wat verdwaalde haartjes onder onze oorspronkelijke wenkbrauw zitten. We pakken ons pincet erbij en trekken maar. Meestal lukt het ook net niet om het perfect strak te krijgen. 

De perfecte oplossing? Threading! Maar waarom zou jij je kostbare wenkbrauwhaartjes laten weghalen met een touw? Wij leggen het uit.

Wat is threading?

Threading wil zeggen: ontharen met een draad. Er wordt gebruik gemaakt van twee dunne draden, die in elkaar worden gedraaid en als het ware over de huid worden gerold. Hierdoor worden de haartjes op precieze wijze met wortel en al verwijderd. Het resultaat: wekenlang superstrakke wenkbrauwen die passen bij jouw gezichtsvorm. 

Threading bestaat al heel lang

Ontharen met een draad wordt eigenlijk al eeuwen gedaan en is nu alweer een tijdje terug van weggeweest. Het draad maakt het mogelijk om – anders dan wanneer je een pincet gebruikt – meerdere haartjes in één keer te verwijderen. Veel vrouwen gebruiken deze methode ook om bijvoorbeeld het haar op de bovenlip, kin of in het gezicht te verwijderen. Threading is nog milder dan wax, doordat de huid helemaal niet wordt belast. Hierdoor is het ook geschikt voor de gevoelige huid. Er wordt alleen een dun draadje gebruikt voor het ontharen van de wenkbrauwen of andere harige plekken op je gezicht. Je krijgt er superstrakke wenkbrauwen van omdat de haren dus met wortel en al worden verwijderd. Of het pijnlijk is? Dat wordt door iedereen weer anders ervaren. Probeer het eens uit!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door SOBRANCELHA & ESTÉTICA 💖 (@sp_sobrancelhas) op

Handje helpen

Overigens moet je zelf wel meehelpen wanneer je wenkbrauwen worden getreat. De wenkbrauwspecialist heeft namelijk haar beide handen nodig om het touwtje te kunnen gebruiken, daarom moet jij je eigen huid strak spannen bij je ogen zodat de specialist er goed bij kan. Omdat het een snelle methode is van ontharen, is het gelukkig zo gedaan. 

Wat zijn de voordelen?

Er zijn veel voordelen voor het threaden van je wenkbrauwen. Het is namelijk ook gewoon geschikt als je een erg gevoelige huid hebt (want er komen geen chemicaliën aan te pas). Daarnaast krijg je superstrakke wenkbrauwen. Doordat de haartjes met de wortel worden verwijderd, betekent het dat ze extra lang wegblijven. Threading is erg nauwkeurig waarmee ook lastige, kleine haren vanaf één millimeter kunnen worden verwijderd. Wat ook fijn is: je donshaartjes worden meegenomen die je normaal altijd over het hoofd ziet met een pincet. 

Tip: laat je wenkbrauwen threaden bij een specialist, dat is veel makkelijker en zo weet je zeker dat je niet een dun streepje overhoudt als je klaar bent of dat er ineens een hap uit je wenkbrauw is. 

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top