Gezichtsverzorging

3 x iPhone apps die je vertellen hoe 'clean' jouw beautyproducten echt zijn

3 x iPhone apps die je vertellen hoe 'clean' jouw beautyproducten echt zijn

Weet jij wat Phenoxyethanol is? Wij ook niet. Zo zijn er waarschijnlijk nog veel meer ingrediënten in je beautyroutine waar jij niks over weet. Je zou het component kunnen googelen of iets anders kunnen doen. Wil je weten wat er in jouw producten zit of wat het beste alternatief is? Dan zijn er iPhone apps die je precies vertellen hoe het zit!

Je huid heeft een belangrijke taak: het beschermen van je lichaam tegen gevaren van buitenaf. Toch kunnen jij en je velletje soms wat hulp gebruiken bij het uitkiezen van het perfecte verzorgingsproducten. Deze iPhone apps helpen je een handje. 

Think Dirty

Met kanker in het familieverleden van Lily Tse, oprichter van Think Dirty, vond ze dat het tijd was voor verandering. Ze begon met een onderzoek over de oorzaken van borstkanker, inclusief 'giftige' ingrediënten in make-up en skincare producten. Ze ontwikkelde een app die je precies vertelt wat er in beautyproducten zit. Tegenwoordig is Think Dirty een platform voor kennis en cosmetica. 

De app is gratis en makkelijk in gebruik. Om een product op te zoeken in de database van Think Dirty kan je de barcode scannen of de naam opzoeken. De 'Dirty Meter' laat je precies zien wat voor stoffen er in het product zitten zodat jij goed geïnformeerd een keuze kan maken.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Think Dirty (@thinkdirty) op  

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Think Dirty (@thinkdirty) op

CosmEthics

CosmEthics is een Europese app, bedacht door Katariina Rantanen. Met een achtergrond in zelfstandig ondernemen wist Katariina precies hoe ze deze app in elkaar moest zetten. Binnen een paar seconden weet je precies wat er in je beautyproduct zit als je deze met CosmEthics scant. Ook laat de app je ingrediënten filteren op basis van een allergie of voorkeur. Een interessante optie binnen de app is de keuze om alleen producten te zien die plastic-vrij zijn.  

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door CosmEthics (@cosmethicsapp) op

Healthy Living

Zelfs Kourtney Kardashian zweert bij deze tool. We hebben het over de app Healthy living die gepaard gaat met de website Skin Deep. Beide zijn ze lid van de Environmental Working Group. Deze organisatie houdt zich bezig met het helpen van mensen bij gezonde keuzes maken in een gezond milieu. Healthy Living is qua gebruik hetzelfde als de twee andere apps. Je kan een barcode scannen of het product opzoeken in de database. Het enige nadeel van de app is dat je niet kan klikken op de gevonden ingrediënten. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Environmental Working Group (@environmentalworkinggroup) op

 

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top