Health

Dit zou iedereen die last heeft van hooikoorts moeten doen voor het slapen gaan

Dit zou iedereen die last heeft van hooikoorts moeten doen voor het slapen gaan

Wij zijn dol op de lente! De temperaturen stijgen, het zonnetje schijnt en we gaan meer naar buiten. Maar niet voor iedereen is het voorjaar even fijn. Als je last hebt van hooikoorts dan kunnen de lente en zomer knap lastig zijn. Pollen die in de lucht zweven zorgen immers voor de nodige overlast.

Niezen, tranerige ogen, een verstopte neus en jeuk overal op je gezicht; wij zouden er gek van worden. Er zijn natuurlijk een hoop medicijnen waarmee je de klachten van hooikoorts kunt verminderen maar er zijn nog wat dingen die jou kunnen helpen soepeler het voorjaar door te komen. Wat iedereen met hooikoorts bijvoorbeeld zou moeten doen voor het slapen gaan? Even douchen!

Als je buiten loopt kom je natuurlijk pollen tegen en die blijven plakken aan je huid en haren. Door een snelle douchebeurt spoel je al deze deeltjes weg waar jij een allergie voor hebt. Vergeet ook vooral niet je kleding in de was te doen én je schoenen bij de voordeur uit te trekken. Zo heb je niet onnodig pollen om je heen hangen.

Beeld: Photo by Coley Christine on Unsplash
Deel dit artikel
Back to top