Beauty

4 make-up tips voor als je last van hooikoorts hebt

4 make-up tips voor als je last van hooikoorts hebt

De winterjas kan nu dan écht opgeborgen worden, want het is eindelijk lente! Dit betekent helaas wel dat het ook weer tijd is voor jeukende ogen, loopneuzen en heel vaak niezen. Want ja, het hooikoortsseizoen is weer aangebroken! Hoe je daar make-up wise het beste mee om kunt gaan, lees je hier!

Roodheid

Krijg jij een loopneus door de hooikoorts? Of heb je vaak een loopneus dan herken je dit vast. Een schaal rood neusje door al deppen en schuren van de tissues. Het is daarom belangrijk om een goede crème aan te brengen. Hierdoor blijft je neus gehydrateerd. Breng hierna wat groene concealer op je rode neus aan om de roodheid te verdoezelen. Lees hier meer over gekleurde concealers en wat je er mee kunt doen. Breng je foundation of concealer erover heen aan en je ziet er niks meer van!

Ogen

Traanogen. Een typische cadeautje van de hooikoorts aan jou. We hoeven je natuurlijk niet uit te leggen dat je daarom beter een waterproof mascara kan gebruiken. Zo voorkom je uitlopende mascara. Naast uitlopende mascara kunnen je ogen ook erg rood worden, hierdoor lijken je ogen kleiner. Vermijd daarom zwarte eyeliner en kies voor een lichtere kleur zoals, wit, beige of peach voor in je waterlijn. Hierdoor lijken je ogen groter.

Gezicht

Krijg jij door de hooikoorts een opgezwollen gezicht? Dan is contouring the key voor jou! Door contouring lijkt je gezicht smaller en ziet het er minder opgezwollen uit. Lees dan ook gelijk de belangrijkste regels van contouren.

Haar

Als je jouw haar recht langs je gezicht laat hangen, kan dit ervoor zorgen dat je opgezwollen gezicht nog meer opvalt. Kies er daarom voor om je haar te krullen of om het op te steken. Of ga voor een hoge staart of een messy bun. Ook is het zo dat pollen in je haar blijven hangen, als je haar steeds door je gezicht gaat, wordt jouw allergische reactie alleen maar erger.

Goodluck deze zomer!

Beeld: Instagram, @lorealmakeup 

Deel dit artikel
Back to top