Lifestyle

Volgens Vogue's Anna Wintour beschikt de ideale werknemer over deze eigenschappen

Volgens Vogue's Anna Wintour beschikt de ideale werknemer over deze eigenschappen

Eén invulling voor de perfecte werknemer is er natuurlijk niet. Per werkplek verschilt het wat voor kwaliteiten er van jou verwacht worden. Toch is Vogue's hoofdredactrice Anna Wintour van mening dat een perfecte werknemer over een aantal essentiële eigenschappen beschikt. 

Na een kritische blik te hebben geworpen op haar 'eisenlijst', konden wij het eigenlijk niet anders dan met haar eens zijn. Het leuke? De hoofdredactrice licht toe dat het niet zozeer om de eigenschappen op de werkvloer zélf gaat, maar dat de invulling van iemands vrijetijdsbesteding soms nog belangrijker is. 

Om welke eigenschappen het gaat? Wij zetten ze graag op een rijtje. 

1. Zelfverzekerdheid

“Ook wanneer je niet zelfverzekerd bent, probeer jezelf dan voor te houden dat je dit tóch bent. Op deze manier straal je dit ook uit naar anderen."

2. Een eigen kijk op dingen

"Ik hou ervan om te werken met mensen met een sterke, eigen mening. Ik waardeer het juist minder wanneer mensen enkel ja knikken op alles waar ik mee kom. Wat verfrissend is, zijn mensen die een andere kijk op dingen hebben en hiervoor uit durven te komen."

3. Een persoonlijke stijl

"Ontdek je eigen stijl. Zorg dat deze uniek genoeg is om jezelf te onderscheiden en dat het iets is waar anderen je aan kunnen herkennen. Wees ook niet bang om wat kleur toe te voegen aan je ouftit. Zelf zou ik nooit van top tot teen zwart dragen."

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Anna Wintour (@wintourworld) op

4. Cultuur

"Wat ik altijd erg waardeer in mensen, is een stukje cultuur. Het bezoeken van musea, exposities, films en theater maken je echt een rijker mens."

5. Wees representatief

"Vandaag de dag is het belangrijker dan ooit om zowel online als offline representatief te zijn. Vergeet nooit de kracht van sociaal vermogen. Kijk iemand aan en wees oprecht geïnteresseerd wanneer je in gesprek bent. Wees altijd de meest representatieve versie van jezelf."

6. Verantwoordelijkheid

"Mensen presteren beter wanneer ze de verantwoordelijkheid over iets krijgen. Ik ben erg goed in delegeren, door taken uit te besteden, geef je mensen het vertrouwen dat ze het kunnen waarmaken."

7. Levendig en energiek

"Ik houd ervan wanneer mensen een hoop energie hebben en met frisse ideeën komen. Misschien is dat de reden dat ik graag met jonge assistenten werk op kantoor. Zij zijn fris en openminded."

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Vogue (@voguemagazine) op

Beeld: Bruno press
Deel dit artikel
Back to top