Fashion

4 dingen die je moet doen als je in de mode wilt werken

Dus, jij wilt een baan in de mode? Wees dan gewaarschuwd, want het gaat echt niet allemaal om mooie kleren, glamorous feestjes en stylen. Je moet voorbereid zijn om hard te kunnen werken, er zijn namelijk 100 anderen naast jou die deze baan ook willen.

Of je nou van plan bent om een eigen merk te lanceren, een mode blog te runnen of stylist te worden, waarschijnlijk weet je nog niet precies hoe dit allemaal in zijn werk gaat en loop je ook nog eens rond met tientallen vragen. Lees snel verder voor vier van de meest belangrijke dingen die je moet weten en doen als je van plan bent om in de mode te werken. 

Ga eerst opzoek naar wat je precies wilt doen
Weet je nog niet of je nou stylist of juist ontwerpster wilt worden? Daar zijn stages voor! Doe wat research op internet en kom erachter wat voor verschillende banen er allemaal zijn in de mode. Als je iets vindt wat echt interessant klinkt voor jou dan kun je kijken of je stage kan lopen bij het bedrijf. Dit is de beste manier om te ontdekken of dit wat voor jou is!

Bereid je goed voor op sollicitatiegesprekken
Ten eerste is het natuurlijk heel belangrijk om je stylish te kleden. Je kunt niet bij een modebedrijf aankomen in een versleten trui, want je zult absoluut beoordeeld worden op hoe je kledingkeuze is. Daarnaast is het ook van belang om zo veel mogelijk te weten over het bedrijf, wat hun diensten zijn en wat ze daarvoor doen. Geen enkel bedrijf is geïnteresseerd in mensen die geen idee hebben waar ze over praten, dus zorg ervoor dat je overal een goed antwoord op weet te geven. 

Je moet de modewereld aankunnen
Het ligt er natuurlijk helemaal aan met wat voor soort mensen je werkt en wie je collega’s zijn. Soms heb je mazzel, soms niet. Mensen kunnen in het modewereldje heel hard en streng zijn, en niet iedereen kan hiermee omgaan. Het is daarom belangrijk dat je goed voor jezelf op kan komen en voor je plek kan vechten. Je hoeft niet gemeen te zijn, maar anderen zullen dit misschien wel zijn, dus je moet wel wat aankunnen. 

Leer netwerken als een pro
Goed leren netwerken is een echte must in de fashion wereld. Ga bijvoorbeeld naar evenementen (in je eentje! gebruik niet een van je collega’s als steun) zodat je eigenlijk geforceerd wordt om met anderen te praten en nieuwe mensen te leren kennen die ook in de mode werken. Daarnaast weet je maar nooit met wie je in de toekomst moet werken, dus het is alleen maar handig om zoveel mogelijk mensen al te kennen!

Beelden: Getty Images

Deel dit artikel
Back to top