Lifestyle

Zo omarm je verandering en haal je het beste eruit

Zo omarm je verandering en haal je het beste eruit

Hoe eng en ongemakkelijk verandering kan zijn en voelen, het is onvermijdelijk. Sterker nog, verandering is het enige wat zeker is in dit leven. De overgang naar een nieuw seizoen, een nieuwe manager, een (liefdes)relatie die overgaat... niets is voor altijd en aan alles komt een eind. Een angstaanjagende gedachte, maar tegelijkertijd biedt verandering de mogelijkheid om te groeien en er sterker uit te komen. 

Dus of je beste vriendin nu naar de andere kant van de wereld verhuist of dat je een nieuwe baan hebt, zo omarm je deze veranderingen en haal je er het beste uit voor jezelf!

"You grow through what
you go through"

Wees flexibel

Verandering hoeft lang niet altijd negatief te zijn, sterker nog, er zitten vaak veel meer positieve kanten aan. Het is belangrijk om flexibel om te gaan met verandering. Makkelijke gezegd dan gedaan, maar geef het een kans en wees bereid je aan te passen. Een verandering van omgeving of gemeenschap brengt misschien wel dichter bij je dromen. Probeer je niet te verzetten tegen verandering maar hoop voor het beste terwijl je er met een open mind en hart instapt! 

omarm het onbekende

Probeer niet bang te zijn voor wat komen gaat, maar omarm het onbekende. Ja, het zal ongemakkelijk voelen, maar laat je niet gek maken door alle gedachten en angsten in jouw hoofd. Meestal komen deze gedachten en emoties voort uit het niet willen kwijtraken van dingen die speciaal zijn voor ons. Logisch, alles wat fijn voelt wil je bij je houden en alles wat nieuw is, is eng, maar als je verandering accepteert met de juiste mindset, kan het je buiten je comfort zone brengen en sterker maken op creatief en professioneel vlak, maar ook als vrouw.

Koester continuïteit

Veranderende situaties kunnen nogal wat onrust veroorzaken. Koester daarom alles wat constant is. Of dit nu gaat om vriendinnen, je vaste sportles of je lievelings gerecht, omring je zoveel mogelijk met alles wat je een normaal en veilig gevoel geeft. Hoewel verandering de neiging heeft ons op te schudden, verhoogt consistentie ons vermogen om ons aan te passen aan elke gegeven situatie, waardoor we verder kunnen gaan zonder te blijven hangen in wat was.

Maak jezelf prioriteit

Als jij niet voor jezelf zorgt, wie moet het dan doen? Zet jezelf op nummer één en maak van jezelf de hoogste prioriteit. Als je je door veranderingen op een bepaalde manier voelt, bijvoorbeeld verdrietig, teleurgesteld of gefrustreerd, geef daar dan gehoor aan. Neem de tijd die je nodig hebt en zorg goed voor jezelf. Gezonde en uitgebalanceerde voeding en een zelfliefde routine kunnen helpen je in evenwicht te houden in stressvolle tijden van verandering.

houd je doelen voor ogen

Waar een deur sluit, gaat er altijd een andere open en je bepaalt zelf hoe je reageert op een nieuwe omgeving of een nieuwe lifestyle. Vergeet niet te kijken naar de bigger picture en denk aan je persoonlijke doelen die je hebt voor het leven. Verandering of de angst voor verandering kan afschrikken, maar met je doel in je achterhoofd ben je gemotiveerd je dromen na te jagen. 

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top