Health

5 manieren om je snel beter te voelen

5 manieren om je snel beter te voelen

Of je nu met het verkeerde been uit bed bent gestapt of dat er midden op de dag iets gebeurt waardoor je mood 180 graden is gedraaid; soms zit je gewoon niet zo lekker in je vel en dan kun je wel een opvrolijker gebruiken. Wij hebben vijf tips waardoor je je gelijk beter voelt! 


Je kunt uiteraard naar een reep chocola grijpen of je favoriete kledingwinkel leegkopen, maar wij hebben betere manieren om je snel beter te voelen! Niet lekker in je vel zitten heeft alles namelijk te maken met je gedachten. Het zit allemaal tussen je oren en onderstaande tips helpen je uit je hoofd en in je lichaam te gaan.
 

1. Adem in- en uit 

Adem diep in door je neus, vul je longen, houd het even vast en adem uit door je mond. Houd dit ongeveer vijf minuten vol en je zult al direct verschil merken. Controle hebben over je ademhaling is controle hebben over je geest. Het zit zo: een groep neuronen in de hersenen dat verantwoordelijk is voor het ademhalingssysteem verbindt de ademhaling met je gemoedstoestand. Het stuurt signalen van het ritme van de ademhaling direct naar de hersenen en speelt daarmee een sleutelrol in stress, aandacht en alertheid, wat invloed heeft op hoe je je voelt. 


2. Opruimen 

Het opruimen van jouw keukenkasjes of kledingkast klinkt misschien niet als iets wat jou kan opvrolijken, maar het is wel echt zo. Zorgen dat er geen onnodige spullen en rommel om je heen liggen of dat de spullen die je hebt perfect geordend zijn, kan écht zorgen voor een beter humeur. Niemand wordt gelukkiger van meer spullen. Lang leve minimalisme en ruimte en rust in het hoofd! De Marie Kondo methode is niet voor niets zo succesvol geworden...


3. Beweeg

Ga wandelen of schrijf je in voor een sportles. Het helpt je je hoofd leeg te maken, doordat je je tijdens je workout focust op de uitvoering van de beweging, waardoor je optimaal 'in het moment' bent. Wanneer je wandelt en buiten bent, neem je nieuwe dingen waar en ook de natuur heeft een positief effect.


4. Haal een lekker drankje

Trakteer jezelf op je favoriete drankje van je favoriete (koffie)tentje of sapbar. Een iced matcha latte, golden milk of zuiverende green juice. Go get t! Voor mij is dat een latte met havermelk van een hotspot van een Australische eigenaar. Iedere keer dat ik mezelf dit drankje gun voel ik zelfliefde. Wil je een stapje verder gaan? Koop dan ook een drankje voor een onbekende. Iets voor een ander doen voelt nog altijd het allerlekkerst!


5. Praat met een vriendin

Nee niet via Whatsapp, gewoon bellen. Soms zit je in een gedachtenspiraal die jou in een negatieve gemoedstoestand brengt en die je zelf niet kunt doorbreken. Het hardop uitspreken tegen iemand die je vertrouwt en die het beste met je voor heeft kan daarentegen wél het verschil maken. Vaak hoor je je zelf iets zeggen en realiseer je je dat het slechts gedachten zijn en niet de realiteit, maar ook het uitspreken -en dus loslaten- kan letterlijk zorgen voor een opluchting. 

 

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top