Haarverzorging

6 tips om haaruitval tegen te gaan

6 tips om haaruitval tegen te gaan

Door de weersverandering wordt je haar doffer en brozer. Het kan daarom zo zijn dat jij sindskort opeens veel meer last hebt van haaruitval en haarverlies. Eerder deze week publiceerde wij al een artikel over de wetenschappelijke oorzaak van haaruitval in de herfst. Natuurlijk blijft het vervelend, maar je kunt er iets wel iets tegen doen... Gebruik de onderstaande tips om haaruitval te voorkomen of te verminderen!

 

Drink meer water

Water is goed voor onze huid, maar zeker ook voor ons haar! Door veel veel water te drinken kun je haaruitval voorkomen. Vind jij het lastig om genoeg te drinken? Lees hier hoe je ervoor zorgt dat je meer water drinkt op een dag.

 

Gebruik castor olie of kokosolie als haarmasker

Doe twee eetlepels castor olie of kokosolie in een kom en masseer de olie in op je hoofdhuid. Geef jezelf een goede haarmassage van ongeveer 15 minuten (ga af en toe op z'n kop hangen voor de bloedsomloop) totdat je hele hoofdhuid bedekt is met olie. De rest van de olie kan je door de punten van je haar smeren. Laat vervolgens de olie de hele nacht intrekken en was het de volgende ochtend goed uit met shampoo.

 

Eens in de drie dagen wassen

Was je haar eens in de drie dagen per week om al het vuil te verwijderen. Door je haar schoon te houden vermijdt je haaruitval. Maar het is daarentegen ook belangrijk om je haar niet vaker dan drie keer per week te wassen, want daardoor worden natuurlijke oliën afgebroken die essentieel zijn voor een gezonde haargroei!

Wrijf je haar niet meer droog met een handdoek

Je denkt misschien dat een handdoek de snelste en gemakkelijkste manier is waarop je je haar kunt drogen. Dat is het misschien wel, maar het is ook het ergste wat je je haar aan kunt doen. Het kan namelijk zorgen voor haarbeuk. Wat je beter kunt doen? Knijp je haar met je handen droog en laat het vervolgens natuurlijk drogen.

 

Gebruik minder hitte 

Deze had je vast wel kunnen raden, maar hitte is nou eenmaal niet heel bevordelijk voor ons haar. Dus ook om haaruitval te voorkomen, kun je het beste zo min mogelijk je haar krullen, stijlen of föhnen.

 

Draag geen strakke knot 

Een strakke hairdo is ook niet bevordelijk voor haaruitval. Draag liever je haar los of in een rommelige knot!

 

Welke tips werken bij jou tegen haarverlies? Laat het ons weten!

Beeld: Instagram @thylaneblondeau, @realbarbarapalvin
Deel dit artikel
Back to top