Beauty

5 tips om jouw make-up sponsje optimaal te gebruiken

5 tips om jouw make-up sponsje optimaal te gebruiken

De meesten van ons brengen hun make-up aan met een beautyblender of beauty sponsje. Dit sponsje blijkt multifunctioneel te zijn! Wij geven jou tips hoe je het optimaal kunt gebruiken.

1. Niet alleen je gezicht

Een gezichtssponsje, mag je die alleen gebruiken voor je gezicht? Nee hoor! In de make-up wereld zijn geen regels. Probeer je sponsje eens uit met lichaams contouring, bodypainting of bijvoorbeeld bij  het aanbrengen van zelfbruiner.

2. Deodorant vlekken

We hebben het allemaal weleens meegemaakt. Snel nog even deodorant opspuiten voordat je gaat. Maar toen zat je hele shirt onder... Door met het sponsje te deppen op de vlek, absorbeert de spons de resten deodorant. Zeg maar doei tegen de vlekken!

 

3. Ombre nagels

Heeft jouw gezichtsspons zijn beste tijd gehad? Gebruik hem dan om een super gave nagellook te creëren. Kies twee of drie kleuren nagelak uit. Breng deze kleuren in een rijtje onder elkaar aan op de spons. Maak een deppende beweging op je nagels voor een ombre-effect.

 

4. Crème

Je gezichtsspons hoef je niet alleen te gebruiken voor je foundation. Het is ook gemakkelijk om je skincare producten aan te brengen. zoals je dag- of nachtcrème.

 

5. Glimmende gezichtjes

Soms heb je glimmende plekken op je gezicht. Deze plekken wil je het liefst mat houden. Door met je sponsje door je poeder heen te gaan en deze daarna met een deppende beweging aan te brengen. blijft jouw gezichtje mooi mat.


Tip!

Krijg je jouw sponsje niet meer mooi schoon aan de buitenkant? Knip ‘m door midden. Hierdoor ontstaan er twee schonen oppervlaktes. Je kunt weer lekker blenden en je hebt gerecycled!

 

 

Beeld: Instagram: @lorealmakeup

Deel dit artikel
Back to top