Face & Sculpting

5 zeer betaalbare oplossingen voor donkere kringen!

5 zeer betaalbare oplossingen voor donkere kringen!

Donkere kringen... Kans is groot dat ook jij ze hebt. Heb je stressvol werk en heeft een van je ouders ook altijd donkere kringen onder de ogen? Dan kun je ervan uit gaan dat jij ze ook hebt (of gaat krijgen). De dunnere huid onder de ogen is oorzaak nummer één dat we daar verkleuring waarnemen, maar dat betekent nog niet dat er echt niets aan te doen is! 

Een team van top dermatologen heeft deze lijst gemaakt en wij zetten alle tips overzichtelijk voor je op een rijtje. Dit zijn de beste en goedkoopste manieren om van jouw donkere kringen af te komen.

 

1 - Probeer retinol 

Als je dan toch een oogcrème koopt, let dan eens op de ingrediënten. Zit er retinol in? Dan hebben we een winnaar! Langdurig gebruik van retinol maakt collageen aan. En laat collageen nou net je beste beauty vriendje ever zijn. Dit prachtige lichaamseigen stofje zorgt namelijk voor een dikkere huid, en dit zorgt er weer voor dat de huid onder je ogen minder doorschijnend is en donkere kringen dus minder zichtbaar.


2 - Slaap op je rug met een extra kussen


Je slaaphouding veranderen kan misschien even lastig zijn, maar de aanhouder wint! Een mens kan in principe binnen twee weken wennen aan een nieuwe gewoonte. Dus koop een fijn extra kussen en ga wennen aan op je rug slapen. Het extra kussen dient als hefboom. Hoe minder plat je slaapt met je hoofd, hoe beter voor de vochtverdeling en dus voor je ooggebied. Bijkomend voordeel: je hebt ook minder snel kans op rimpels als je op je rug slaapt.

5 zeer betaalbare oplossingen voor donkere kringen!


3 - Gebruik een zonnebrand en ingredienten die de huid oplichten

Inmiddels moet je toch wel weten dat je in principe geen dag de deur uit zou mogen zonder een hoge factor op je gezicht. Zonbescherming is essentieel in de strijd tegen het ouder worden van de huid. Nu wil het ook nog eens dat donkere kringen kunnen reageren op de verkleuring van de huid door de zon en de donkere kringen gewoon lekker meekleuren. Daar hebben we geen zin in! Je kunt daarnaast overwegen eens op zoek te gaan naar producten die de huid iets oplichten, vaak zijn dit crèmes met vitamine C en zoethout extract. 

4 - Wees voorzichtig met oogmake-up remover

Deze tip is simpel maar wordt veel te vaak genegeerd; wrijf niet te hard rondom je ogen. De huid onder de ogen is de allerdunste van het lichaam. Dus elke keer als jij daar lekker gaat boenen onstaan er mini trauma reacties en zal je dus blauwe plekken aanmaken. Ehm, hallo donkere kringen! Wees heel lief voor je oogjes en beweeg jouw watjes of vingers zoveel mogelijk één kant op, dat helpt ook aanzienlijk.


5 - Slaap meer!

Ja, het lijkt een inkopper, maar toch laten we liever Netflix nog even een uurtje lopen dan dat we goed voor onszelf zorgen. Maar ECHT. Probeer het nou eens een keer. Voeg een half uurtje per nacht toe aan je slaap en je zult zien wat voor resultaat je hier al mee behaalt. Oh en ladies.... Geen alcohol vlak voor bedtijd!

 

Laat je ons weten of de donkere kringen al minder worden? 

Beeld: Instagram @lorealskin
Deel dit artikel
Back to top