Health

7 Mind tricks om jezelf naar de sportschool te krijgen

7 Mind tricks om jezelf naar de sportschool te krijgen

Zelfs de meest actieve health bloggers, topsporters en -atleten willen wel eens een workout overslaan. Je kunt namelijk niet altijd 100% gemotiveerd zijn. Helaas hebben wij niet het budget voor een motiverende instructeur of personal trainer, zoals veel celebs doen. Wij moeten het op eigen kracht doen en met ons eigen gedachten.

Maar dat kunnen wij, want het zit namelijk allemaal tussen onze oren. Wij hebben 7 mind tricks om jezelf toch naar de sportschool te krijgen.

Focus op het gevoel

En niet op het uiterlijk. Motiveer jezelf niet door te denken aan je love handles of kipfilets. Uit een studie is gebleken dat een workout sterk verwant is met drie dingen: waardering voor je lichaam, hoe het voelt en de ervaring van voldoening (voor wat het kan doen). Maar wat blijkt? Motivatie dat gebaseerd is op het uiterlijk haalt deze drie elementen onderuit. 

Doe het voordat je met excuses kan komen

Deze tip is misschien niet voor iedereen weggelegd, maar probeer het eens. Ga sporten in de vroege ochtend, nog voordat je hersenen doorhebben wat er gebeurt. Bovendien voorkom je zo dat je de hele dag hebt om excuses te verzinnen, zodat je 's avond niet naar de gym hoeft.

7 Mind tricks om jezelf naar de sportschool te krijgen

Zoek niet naar excuses

Dat gezegd hebbende... Stop überhaupt met het vinden en maken van excuses. Je mind set is álles. Dus wil jij succes behalen, dan moet je je manier van denken veranderen. Soms ben je minder gemotiveerd dan op andere momenten. De truc is om van sporten een gewoonte te maken. Niet nadenken, gewoon doen. 

Gun jezelf leuke sportoutfits

Ken je dat? Dat je je eigenlijk al beter voelt zodra je je sportoutfit aan hebt? Of deze: "ik moet gaan omkleden want ik ga sporten maar ik heb geen zin..." En zodra je dan je sportoutfit aanhebt, is het allemaal een stuk minder moeilijk. Zorg ervoor dat je investeert in cute sportoutfits, waar jij je mooi in voelt en draag het whenever you get the chance. Je wilt gelijk gaan trainen!

7 Mind tricks om jezelf naar de sportschool te krijgen

Denk aan hoe druk je bent

Kijk eens in je agenda, wanneer je op het punt staat om een workout te cancelen. Wanneer je ziet dat je morgen ook geen tijd hebt door dat etentje en dat je de dag erna ook verplichtingen hebt, denk je er wel anders over. Het is nu of nooit.

Zie je workout als een afspraak

Zet het in je agenda, dan voelt het meer als een afspraak waar je je aan moet houden. En als dat niet genoeg is, nodig dan een workout buddy uit, dan kom je er helemaal niet meer onderuit want je wilt hem of haar niet teleurstellen, toch?

7 Mind tricks om jezelf naar de sportschool te krijgen

mix it up

Als laatste is het heel normaal om af en toe je motivatie kwijt te raken. En mochten de bovenstaande mind tricks niet helpen, dan kan het liggen aan je sport routine, die wellicht een beetje saai wordt? Probeer eens een andere workout of een heel andere sport! 

Wat is jouw trick om jezelf aan het sporten te krijgen?
 

Beeld: Instagram @thelumagrothe @doutzen
Deel dit artikel
Back to top