Haarverzorging

Yay for clay! Detox je haar met klei voor schone lokken

Yay for clay! Detox je haar met klei voor schone lokken

Een modderbadje, een kleimasker... het is vast niet de eerste keer dat je hoort dat klei een bijzonder reinigende werking heeft. Klei zit in veel huidverzorgingsproducten en bepaalde soorten klei zijn zelfs geschikt voor een detox van binnenuit. Ook het haar heeft regelmatig een detox nodig en ook dit doe je met klei!
 

Waarom een hair-detox? 

Jouw hoofdhuid beschermt jouw haar met talg dat langzaam vrijkomt. Maar wanneer er teveel talg op het haar zit, kan het vet ogen of zwaar worden. Ook andere factoren zoals stress en vuil kunnen ervoor zorgen dat je haar sneller vet wordt. Er is de afgelopen jaren niet voor niets een grote liefde voor droogshampoo ontstaan. Want als er iets is wat we niet willen, is het wel vet haar dat er dof uitziet en moeilijk te stylen is! Tijd voor een #hairdetox!

Klei: het nieuwe detoxen

The superpower of clay

Detoxen met klei lijkt een trend, en het is ook niet zo gek als je kijkt naar de hoeveelheid positieve eigenschappen die het bevat. Klei staat al eeuwenlang bekend om haar reinigende en helende werking. Zo absorbeert het gifstoffen en verhoogt het de elasticiteit van je huid (wat verouderingsverschijnselen vertraagt). Daarnaast stimuleert het de doorbloeding van je huid, reguleert het talgproductie en bevat het voedende mineralen. Het helpt zelfs bij acne, ontstekingen en wondjes en versterkt het het immuunsysteem, en zo kunnen we nog wel een poosje doorgaan. Maar jij wilt vast meer weten over de clay hair-detox.


Detox je haar met klei           Klei: het nieuwe beauty detoxen

Extraordinary clay

Elvive van L'Oréal Paris heeft nu een nieuwe lijn haarverzorging met -je raadt het al- klei! De nieuwe Extraordinary Clay lijn bevat een shampoo, conditioner en droogshampoo. In de nieuwe Elvive haarverzorging vinden we drie soorten klei; Kaoliniet, een lichte, witte klei die glad aanvoelt en makkelijk smeert, Montmorilloniet, een water absorberende klei en Argile, kleine, glibberige microscopische balletjes met een sterke reinigende en water absorberende werking. Deze mix van klei reinigt zowel het haar als de hoofdhuid. Het resultaat? Schoon, verfrist en verzorgd haar: jouw haar is detox-ready! 

Deel dit artikel
Back to top