Gezichtsverzorging

6 tips om mooi de winter door te komen

6 tips om mooi de winter door te komen

We kunnen er niet meer omheen: de eerste sneeuwvlokken zijn al gevallen en dat gaat gepaard met koude temperaturen... Ja, de winter is begonnen en waarschijnlijk merk je dat ook aan je huid en je haren. Maar hoe zorg je ervoor dat je mooi de winter doorkomt? TrendAlert geeft je tips hoe je jezelf het beste kunt verzorgen tijdens deze koude tijd van het jaar. Zo doe je dat!


Met de kou buiten en de hitte van de verwarming binnen heb je een combinatie te pakken die je huid uitdroogt. Niet fijn. Waarschijnlijk merk je wel dat je huid een stuk droger is nu de winter is aangebroken. Alsof die droge plekjes nog niet vervelend genoeg zijn weet je soms tot overmaat van ramp niet meer wat je met je huid en lokken aan moet. Maar no worries, de volgende tips slepen je de winter door.


Smeren, smeren, smeren

Het hele jaar smeer je je huid als het goed is al in met een dagcrème en in de winter hoort dat eigenlijk niet anders te zijn. Als de seizoenen veranderen verandert je huid mee. De winter en een droge, trekkerige huid gaan bijvoorbeeld hand in hand. Als je in de winter ook je huid in goede staat wil houden is het aan te raden om een dag- en nachtcrème te gebruiken die bij jouw huidtype past. Dagcrème voedt de droge huid terwijl nachtcrème de gevoelige huid kalmeert en herstelt wat bijdraagt aan een natuurlijk herstel van de droge huid. Weet je niet wat voor huidtype jij hebt? Lees dan dit artikel eens.

Ban droge plekjes met skincare

Heb jij last van droge en gevoelige plekjes die niet lijken te verdwijnen? Dan heb je zeker de Extraordinary Oil gezichtsolie nodig in je leven. Eerder schreven we al waarom je olie aan je beautyroutine moet toevoegen en zeker rond deze tijd van het jaar komen de tips maar al te goed van pas. Heb je bijvoorbeeld last van extreem droge plekjes op je voorhoofd? Smeer dan met de Extraordinary Oil gezichtsolie en de droogheid verdwijnt als sneeuw voor de zon. Maar liefst 45% van de mensen heeft in de winter last van een droge, trekkerige huid en daarom is olie juist zo belangrijk om te gebruiken. Je hebt enkel drie druppeltjes nodig naast je dag- en nachtverzorging. Over nachtverzorging gesproken... 's Nachts is een speciaal nachtmasker aan te raden, zoals de L'Oréal Paris Extraordinary Oil nachtcrème. Onmisbaar tijdens de winter!

Je hoeft trouwens niet bang te zijn dat je huid vet wordt als je olie gebruikt. Niets is minder waar, want de huid herkent olie als een huideigen stof en daarom wordt het snel in de huid opgenomen. De (droge) huid heeft juist olie nodig, mede omdat het een beschermend laagje op de huid legt. Dat laagje versterkt de huidbarrière en helpt de balans van de huid te herstellen, waardoor olie voor alle huidtypes aan te raden is. 

Gebruik de juiste make-up

Als je je even niet zo mooi voelt is er altijd nog make-up! Met wat concealer onder je ogen zeg je dag tegen donkere kringen en wat dacht je van een frisse blush op je wangen. Met een laag (of twee) waterproof mascara op je wimpers ben je ook nog eens klaar om het regenachtige winterweer te trotseren. Enne... heb je altijd last van een rode neus in de winter? Dan is de Anti-Redness CC Cream een musthave in je make-up tas. Het corrigeert je huid met een kleurtje zodat je de perfecte teint krijgt.

Bescherm je haar tegen het weer

Grote kans dat je haar verandert in coupe statisch door het weer en dat je krullen meteen uitzakken als je maar een stap buiten zet. Wat kun je daartegen doen? Haarlak gebruiken! Haarlak zorgt er niet alleen voor dat je kapsel weer en wind overleeft, het helpt namelijk ook nog eens tegen statische lokken. Spray Elnett haarlak voor droog haar op een borstel en kam je haar door. Eventuele eigenwijze plukjes kun je temmen door haarlak op je hand te spuiten en hiermee de plukken glad te strijken.

Slaap goed

Het is nu eenmaal zo dat je er net iets beter uitziet als je iedere nacht 8 uur slaapt. Op die manier kan je lichaam en je huid goed herstellen. Wedden dat de winter een stuk minder erg is als je iedere nacht goed slaapt? Doei wallen en slechte huidconditie, met deze tips slaap je iedere nacht als een roos en zie je de volgende ochtend er een stuk beter uit.

Ga de strijd aan met droge lippen

Niets is zo vervelend als droge en gebarsten lippen in de winter. Wees daarom extra lief voor je mond deze winter door je lippen goed in te smeren met een dikke lippenbalsem. Maak je lippen 's avonds ook goed schoon. Heb je een longlasting lipstick gedragen zoals de Infallible lipsticks? Verwijder de kleur dan met paar druppels Extraordinary Oil gezichtsolie. Dat werkt goed om je lipstick eraf te halen zonder je lippen uit te drogen. Je lippen zullen je dankbaar zijn!

Deel dit artikel
Back to top