Mama

5 tips voor als je deze zomer gaat reizen met je jonge kindje

5 tips voor als je deze zomer gaat reizen met je jonge kindje

We kunnen niet wachten om deze zomer weer in het voertuig naar keuze te stappen om zo de wereld te verkennen. Toch gaat het een stuk lastiger om zomaar het vliegtuig of de auto te pakken naar de Côte d'Azur of het Gardameer als je een kersverse mama bent. Bij vakanties plannen komt nu veel meer kijken! Zijn er genoeg faciliteiten op de locatie, wat moet ik meenemen en kan mijn kindje de hitte aan?

Dit zijn ongetwijfeld vragen die je jezelf stelt als je als gezinnetje een vakantie op de planning hebt staan. Gelukkig hebben wij de beste tips op een rijtje gezet om het reizen met een baby of peuter zo makkelijk (en leuk!) mogelijk te laten zijn.

Stel het inpakken niet uit

Heel veel van ons beginnen veel te laat met inpakken. Dit uitstellen gaat zo onbewust, en opeens is het de avond voordat jullie vertrekken. Begin op tijd met inpakken, want je kindje heeft enorm veel extra's nodig! Denk ook goed aan het klimaat van waar jullie heengaan, de kans is groot dat je jonge kind dingen van een paar maanden terug al niet meer past.

Houd het slaapschema van je kindje bij

Natuurlijk gaat dit niet altijd even makkelijk, zeker niet op een reis. Probeer een jetlag te verkomen en laat je kindje slapen op tijden waarop hij/zij dat thuis ook doet. Bel ook alvast het hotel, airbnb of vakantiepark om te zorgen dat er een box klaarstaat zodat je kindje gelijk een dutje kan doen na een lange reis.

Plan je vakantie niet te vol

Als je een volle dag naar een stad of bijvoorbeeld pretpark plant, zorg dan dat je de volgende dag een chill day houdt op het strand of in het hotel. Het is voor jou, maar ook voor je kindje, veel te vermoeiend om elke dag op avontuur te gaan, en een relaxdagje kan net zo fijn zijn!

Pak wat favorieten in

Je kindje voelt zich sneller thuis als je bijvoorbeeld zijn/haar favoriete dekentje ook aanwezig is. Het favoriete speelgoed werkt ook altijd, maar ook nieuw speelgoed dat ze nog nooit hebben gezien werkt om je kindje rustig te houden. Ook kun je je iPad/laptop/mobiel voorzien van de favoriete tv programma's van je little one! Tip: download thuis alvast programma's op de streamingdienst, dan heb je op vakantie geen wifiverbinding nodig.

Geniet van het moment

Alles is nieuw voor kinderen en daardoor kunnen ze veel meer genieten van de kleine dingen. Probeer lekker mee te doen en sta stil bij alle kleine en fijne momentjes die je samen met je gezinnetje meemaakt op vakantie! Happy travelling. 

Beeld: Getty Images
Deel dit artikel
Back to top