Interior

5 dingen die Parisiennes doen bij het inrichten van hun huis

Parijs heeft zo veel moois te bieden. Naast het feit dat de stad bekend staat als de modestad heeft het ook prachtige architectuur. Parisiennes staan dan ook vooral bekend om het hebben van een simpele nog elegante stijl. Dan hebben we het zeker over mode, maar ook gevoel voor inrichten. Tijd om wat inspiratie op te doen.

Simpel maar stijlvol
Less is more. Probeer deze regel te onthouden als je ergens aan begint. Kopieer dus niet alles van je opgeslagen Pinterest afbeeldingen of stijltips die je van een realityshow hebt gekregen. De Fransen houden van elegante items. Als je te veel mixt met elkaar krijg je al snel een drukke sfeer. 

Vermijd saaie accessoires
Hoewel ennvoudig een belangrijk kenmerk is van de Fransen, proberen ze saaie items wel te vermijden. Simpele items hebben wel karakter nodig. Kijk dus naar unieke stoelen of grote spiegels.

Rustige kleuren  
Je ziet weinig Parisiennes met kleurrijke huizen. De meeste kleuren die je terugziet komen als basis zijn bruin, beige, mind, zachtroze, grijs en wit. Combineer het verder met excentrieke schilderijen of beeldjes. Zo voeg je er iets eigen aan toe.

Architectuur waarderen
We proberen vaak huizen te moderniseren en staan dan niet vaak stil bij de waarde van een ‘oud’ item. Probeer je te focussen op kunst en cultuur. Niet alles hoeft in elk detail perfect afgewerkt te zijn.

Kleine details
Kleine details maken het af. Verzamel je favoriete magazines, parfum flesjes en bloemen. Zo geef je jouw huis een Franse vibe!

Beeld: iStock 

Deel dit artikel
Back to top