Beauty

9x de beste selfietips voor een flawless kiekje op Instagram

De een maakt honderden selfies per dag, de ander zo nu en dan eentje. Maar hoe maak je nou eigenlijk écht een goede foto van jezelf? Je weet wat we bedoelen, waar je haar perfect zit, je make-up eruit springt, je huid het mooist eruit ziet en je ook nog eens leuk kijkt. Er zitten zoveel struggles aan een flawless selfie, daarom hebben wij 9 tips voor je!

Stel je zit midden in het perfecte moment om een leuke selfie te maken, of het nou alleen is of samen met je beste vriendin, dan wil je natuurlijk wel dat-ie superleuk wordt. Van het vinden van je goede kant tot welke filters je het mooist maken, we hebben alle tips voor je.

1. Gebruik een goede camera
Ja, we weten allemaal dat een goede camera verschrikkelijk duur is, maar de meeste mensen hebben er wel een in huis liggen. Natuurlijk zijn we ook al blij genoeg met de kwaliteit van onze smartphone, maar kijk toch eens wat voor verschil het maakt met een goede camera. 


2. Vind je beste kant
Ja, we hebben allemaal echt een beste kant van bijvoorbeeld ons gezicht. Kijk maar eens naar Tom Ford, die ook altijd met dezelfde kant van zijn gezicht voor de camera poseert (Google het maar). Waarschijnlijk weet ook jij de beste kant van jezelf, dus laat die vooral zien op je foto’s. 


3. Zoek de juiste hoek
Het vinden van de juiste angle tijdens het fotograferen is een belangrijk punt. Ondanks dat een selfie van onderaf genomen ook mooi kan zijn, schijnt de beste hoek net iets van bovenaf te zijn, iets hoger dan je zichtlijn. Daarnaast zou het ook mooier zijn als je niet recht in de camera kijkt.

 

❤️❤️❤️❤️❤️

Een bericht gedeeld door Adriana Lima (@adrianalima) op


4. It’s all about the lighting 
Iedereen wordt blij van perfect licht voor een goede selfie, toch? Misschien heb je wel een selfie light case, maar is dat echt het beste licht voor een foto? Het mooiste is om je gezicht in de zon te houden. Niet voor de helft of vanaf de zijkant, dit kan voor verkeerde schaduwen zorgen waardoor het bijvoorbeeld lijkt alsof je enorme wallen hebt. 

 

Een bericht gedeeld door Kylie (@kyliejenner) op


5. Perfectioneer je make-up
Natuurlijk hoef je niet dagelijks voluit te gaan met je make-up, maar voor een selfie komt een goede look altijd van pas. Bovendien is het altijd leuker om foto’s te maken als je jezelf extra mooi voelt. Op YouTube zijn duizenden tutorials te vinden, dus die kunnen we niet missen!


6. Shoefies mogen ook gewoon
Niet in de mood voor een selfie maar wel voor een foto van je geweldige schoenen? Strike that shoefie! En het is natuurlijk hartstikke zonde om veel geld aan een mooi paar schoentjes uit te geven zonder dat je ze aan de hele wereld kan tonen, toch?

 

da city

Een bericht gedeeld door Kendall (@kendalljenner) op


7. Probeer de laatste trends
Waarom niet meteen de allernieuwste trends uitproberen? Show je nieuwe kledingstukken, laat je glittersokken zien of pronk met de nieuwe trend waarbij je netpanty boven je broek uitsteekt. Wil je je hele outfit laten zien op een foto? Het schijnt dat een zittende selfie hier het best voor is!

 

Parisian Vibes

Een bericht gedeeld door Kim Kardashian West (@kimkardashian) op


8. Zit klaar om te editen
Maak altijd meer selfies dan je nodig hebt. Vervolgens kan je beginnen met het bewerken van de foto. Je hoeft heus niet per se je kiekje door photoshop te halen, maar door met de belichting en helderheid te spelen kan je foto al heel erg opknappen!

 

yesterday 🌞🌵

Een bericht gedeeld door Gigi Hadid (@gigihadid) op


9. Gooi er een filter overheen
Bijna iedereen doet wel een leuke filter over zijn foto, maar wist je dat Instagram filters heeft die je foto éxtra mooi maken? Yahoo Labs en Georgia Tech hebben wel meer dan 7 miljoen Instagramfoto’s geanalyseerd en kwamen er achter dat de filters Mayfair, Valencia, Hefe, Nashville en Aden je foto het meest flatterend maken.

 

👒👒👑👒

Een bericht gedeeld door chrissy teigen (@chrissyteigen) op

Beeld thumb: Getty Images

Deel dit artikel
Back to top