Beauty

5 kalmerende dingen die je kunt doen als je gestrest bent

Stress kan ontstaan door te veel zorgen, werk of andere persoonlijke redenen. Iedereen heeft weleens last van overbelasting en daarom is het goed om af en toe een time-out te nemen. Gelukkig zijn er een paar kalmerende dingen die je kunt doen.

Ademhalingstechniek
Dit is gelukkig iets wat je overal kunt beoefenen. Neem even een pauze, leun achterover en adem eens diep in en uit. Herhaal deze stappen een paar keer en binnen no-time ben je helemaal zen. Door je adem onder controle te krijgen, krijg je een gevoel van balans en kracht. Net even wat je nodig hebt! Je kunt ook nog altijd yogalessen nemen. Dit heeft model Cara Delevingne in een moeilijke tijd erg goed geholpen.

Momentje voor jezelf
Een ‘me’ time is belangrijk. Door de dagelijkse drukte vergeten we soms tijd voor onszelf te maken. Te laat opblijven, vroeg opstaan en met haast de deur uitgaan. Er is geen moment waarop je helemaal tot jezelf kunt komen. Probeer in de avond eens nergens aan te denken. Log in op je Netflix account, leg je mobiel weg en laat je meeslepen door een romantisch verhaal.

Actief bezig zijn
Door actief bezig te zijn maakt het lichaam een soort happy-hormoon aan dat het stressniveau verlaagd. Het maakt niet uit of het een korte wandeling is of een intense sportles. Een wandeling door de natuur werkt helend. Het ontspant en geeft je de ruimte om je gedachtes op orde te krijgen.

Maak een lijstje waar je dankbaar voor bent
Er zijn genoeg dingen om dankbaar voor te zijn. Door die dingen op te schrijven focus je je op iets positiefs. Het hoeven geen grote prestaties te zijn, maar schrijf bijvoorbeeld op waarom je dankbaar bent voor je familie en vrienden. 

Slaap
Als je uitgerust bent kun je veel meer aan op een dag. Het lichaam heeft ongeveer zeven tot acht uur slaap nodig. Luister naar jezelf en ga naar bed als je moe bent. De volgende dag ben je veel actiever en positiever ingesteld.

Beeld: iStock 

Deel dit artikel
Back to top