Lichaamsverzorging

Dit zijn de 6 allermooiste spa's van Nederland

Dit zijn de 6 allermooiste spa's van Nederland

Om even te ontsnappen aan alle drukte in je dagelijkse leven hoef je echt niet per se een tripje naar het buitenland te boeken. Je kan je ook laten onderdompelen in een wellness resort. Kom heerlijk tot rust en geniet van een dag vol warme thermische baden, heerlijke rustgevende geuren en verwen jezelf door een lekkere massage te nemen.

Bezoek één van deze mooiste spa's die Nederland rijk is en wordt helemaal zen.

1. Thermae 2000

Thermae 2000 is een spa die ligt in het pittoreske Valkenburg aan de Geul. Deze Limburgse gemeente is enorm toeristisch, want bevindt zich in een prachtige heuvelachtige omgeving. Boek een overnachting in het wellness hotel van Thermae en ervaar even alsof je in het buitenland bent. Combineer een weekend met een dagje spa en een bezoekje aan het stadje. In de spa is het mogelijk om verschillende soorten behandelingen te nemen. Denk hierbij aan massages, gezichtsbehandeling, voet- en handverzorging, maar ook workshops of therapiën. Ook is er een schoonheidssalon aanwezig om je even lekker in de watten te laten leggen. Deze dag staat in het teken van jou. Ook kan je natuurlijk zelf heerlijk genieten in de sauna uitkijkend vanaf de prachtige Cauberg. Het water in deze spa is thermaal en afkomstig uit eigen bron.

Houd je niet van de sauna en bedek je je lichaam liever met badkleding? Dan zijn er ook speciale badkledingdagen waarbij jij toch kan genieten van alles wat deze spa te bieden heeft. Er zijn verschillende arrangementen te boeken. Zo kan je een overnachting combineren met entree tot de spa, maar je zou ook een dag naar de spa kunnen gaan en daarna heerlijk dineren in het restaurant.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Thermae 2000 (@thermae_2000) op

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Thermae 2000 (@thermae_2000) op

2. Elysium

Elysium is een magische spa gelegen in Bleiswijk. Dit wellness resort heeft maar liefst 29 (!) verschillende soorten sauna's. Zo is er voor ieder wat wils. Ben je nog nooit naar de sauna geweest? Dan kan je beginnen in één van de soorten voor beginners. Deze hebben een lagere temperatuur. Op deze manier kan jouw lichaam rustig wennen aan een warmere omgeving dan jouw eigen lichaam heeft. Naarmate je meer gewend bent aan de hitte kan je het langzaamaan opbouwen en steeds een paar graden meer ervaren.

Ben je een fanatieke saunaganger? Dan is Elysium een heerlijke plek voor jou. Je komt hier helemaal tot rust en doordat er zo veel verschillende sauna's aanwezig zijn, is de kans op drukte vrij laag. Zo kan je zelfs heerlijk in je eentje genieten van een cabine. Eigenlijk zou je voor deze grote spa een weekendje moeten boeken om echt even de tijd te nemen voor alle 29 soorten. Zo hoef je niet te haasten en kan je ontdekken welke sauna jou meer ligt dan de ander. Ook hier zijn verschillende arragementen te boeken. Zo kan je ervoor kiezen om te blijven dineren of zelfs overnachten of gewoon voor een dagje te gaan met een heerlijke behandeling. Zoals bij vrijwel elke sauna is ook hier de mogelijkheid om een bezoek te brengen tijdens de badkledingdagen.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Wellnessresort Elysium (@elysiumwellness) op

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Wellnessresort Elysium (@elysiumwellness) op

3. Azzurro

Geen tijd om een week op vakantie te gaan? Ga dan een dag naar de Azzurro spa in Noordwijk. Je komt helemaal tot rust in één dag en hebt na vertrek het gevoel dat je er een week tussenuit bent geweest. Helemaal opgeladen ga je weer terug naar huis. Azzurro is een bijzondere plek. Je kan sporten namelijk combineren met een bezoek aan de spa. Plezier in bewegen is dan ook het motto van Azzurro.

Ga je een dag naar Azzurro? Dan krijg je een dagpas en heb je vrije toegang tot het gehele assortiment. Wil je één van de vele groepslessen volgen? Dan kan dat. Pak daarna een heerlijk Turks stoombad om je spieren te laten herstellen. Ook zitten er heerlijke, gezonde drankjes bij inbegrepen. Daarnaast kan je natuurlijk vrij sporten, zonder met een groep te zijn. Je hebt toegang tot alle faciliteiten, van de tennisbaan tot golbaan en van de zonnebank tot de Finse sauna. In deze spa zijn ook andere faciliteiten aanwezig zoals fysiotherapie, voedingsdeskundigen die jou het nodige advies kunnen geven en een schoonheidssalon waar je verschillende behandelingen kan laten doen.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door azzurrowellness (@azzurro_wellness) op

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door azzurrowellness (@azzurro_wellness) op

4. Fort Resort Beemster 

Fort Resort Beemster is een luxueuze combinatie van wellness, hotel en restaurant. Dit eco-chic wellness resort bevindt zich in een fort. Dit fort is een UNESCO monument en is gelegen in het werelderfgoed de Beemster, onder de rook van Amsterdam. Alleen dit al maakt de spa heel bijzonder, want zo vaak maak je dit niet mee. Vroeger vestigden soldaten zich op deze plek terwijl jij nu heerlijk tot rust kan komen.

Naast dat de sauna eco friendly is, is ook het nabijgelegen hotel co2 neutraal. Aan luxe geen gebrek, want dit resort weet al jouw dromen waar te maken. Fort Resort Beemster bestaat uit duurzame bouwmaterialen wat zorgt voor een stijlvolle uitstraling. De baden worden verwarmd door restwarmte, het regenwater wordt hergebruikt, de zon draagt haar steentje bij en er wordt geen gebruik gemaakt van plastic. Je kan verschillende behandelingen en hammam-rituelen boeken of gewoon heerlijk genieten van wat je zelf wilt. Alles is mogelijk bij Fort Resort Beemster.  

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Fort Resort Beemster (@fortresortbeemster) op

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Fort Resort Beemster (@fortresortbeemster) op

5. Thermen Bussloo

Wellness & Hotel Thermen Bussloo is gelegen in de Gelderse dorp Voorst. Deze spa bevat maar liefst 15 verschillende soorten sauna's: van infraroodsauna's tot een Russische sauna. Dit resort is gelegen aan het prachtige meer Bussloo. De omgeving is enorm bosrijk en het is er erg rustig. Naast de vele sauna's zijn er ook heerlijke baden aanwezig. Neem je liever een verkoelende duik voor een verfrissend gevoel of ga je toch voor een bezoekje aan het oosterse hammambad of de Mexicaanse grot? Deze spa is geïnspireerd door vele plekken afkomstig van over de hele wereld. Er zijn in totaal 8 verschillende baden.

Naast vertoeven in één van de baden of sauna's kan je ook tot rust komen in de heerlijke buitenlucht. Geniet van het zonnetje in één van de hangmatten op het strand en kijk uit over het meer. Na te zijn afgekoeld kan je heerlijk bijkomen door middel van een massage of een fijne behandeling. Ook hier kan je overnachten in het hotel. Zo kan je er een fijn wellness weekend van maken.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Thermen Bussloo (@thermenbussloo) op

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Thermen Bussloo (@thermenbussloo) op

6. Spa Zuiver 

Spa & Wellness resort Zuiver is gelegen in Amsterdam. Zuiver staat voor een gezonde geest in een gezond lichaam, oftewel 'zuiver leven', zo zeggen ze zelf. Voor je rust, beweging, voeding, beauty en welzijn zit je bij Zuiver op de juiste plek. Het is niet een grote spa, want het bevat 'slechts' 8 sauna's, maar dit betekent niet dat deze sauna minder goed is. Het is gelegen in het Amsterdamse Bos, een prachtige omgeving dus.

Er zijn verschillende soorten massages die je kan nemen zoals de sportmassage, de zwangerschapsmassage, de ontspanningsmassage en nog veel meer. Ook kan je sport en spa combineren bij Zuiver. Ga eerst sporten met een instructeur, volg een groepsles of ga een balletje slaan op de tennisbaan. Uitgeput? Loop dan lekker naar de spa en neem een heerlijke verfrissende duik om af te koelen (wel na het douchen, want je hebt natuurlijk gezweet). Kan je geen genoeg krijgen van alle ontspanning? Boek dan een nachtje in het Wellness Hotel. Zo kan je een heel weekend lang genieten van alle faciliteiten van Zuiver.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Spa Sport Hotel ZUIVER (@zuiveramsterdam) op

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Spa Sport Hotel ZUIVER (@zuiveramsterdam) op

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top