Beauty

9 dingen die je kunt doen wanneer je een slechte dag hebt

Of je nou afgewezen bent na een sollicitatiegesprek, het uit is met je vriend of gewoon een vervelende, stressvolle dag hebt of voor de boeg hebt, iedereen heeft zo zijn slechtere dagen en het kan soms echt voelen alsof je in zak en as zit. Maaaar, er zijn een paar dingen die je kan doen om de pijn wat te verzachten.

Hopelijk werken deze tips voor je, maar zo niet, onthoud dan dat er morgen weer een nieuwe dag is en die zal waarschijnlijk een stuk beter zijn.

1. Neem even een momentje voor jezelf
Adem even, neem een korte pauze van wat je aan het doen bent. Ga bijvoorbeeld even ergens anders heen en ga om met je gedachten. Ben je aan het schrijven? Leg die pen even weg, een momentje rust kan geen kwaad.

2. Wees realistisch
Hoe ernstig is de situatie? Is het echt zo erg, of maak je van een mug een olifant en valt het wel mee? Bedenk een goede oplossing of zet het op papier. Zo kun je er van een afstandje naar kijken.

3. Ga offline
Soms is het heel goed om even een break te nemen van alle social media en apparaten om je heen die je kunnen storen. Leg je telefoon eens weg en doe je laptop uit. Ga naar buiten en haal bijvoorbeeld even een frisse neus. Digitaal detoxen doet soms wonderen.

4. Onthoud wie je bent en dat je geweldig bent
Onthoud wat je allemaal in het leven hebt bereikt en wat er nog allemaal te wachten staat. Of het nou een diploma ergens voor is, het helpen van je familie of iets wat je hebt bereikt tijdens je carrière. Kijk hoe ver je bent gekomen en weet dat iedereen wel eens mindere dagen heeft. Ook Beyoncé.

5. Spreek af met mensen waar je van houdt
Als je van streek bent is het allerbeste wat je kan doen afspreken met een persoon waar je heel close mee bent en van houdt. Of dat nou je moeder, je vriend of of je beste vriendin is, het is goed om hierover te praten met iemand waarvan je weet dat hij of zij je zal steunen en oppeppen. 

6. Trakteer jezelf
Herinner je je nog die schattige tas die je laatst door de ruit van je favoriete winkel zag? Of dat chique jurkje dat je al zo lang wilt hebben? Ga terug naar die winkel en trakteer jezelf erop! Nieuwe kleding of accessoires zorgen altijd voor een lach op je gezicht, toch?

7. Stort je hart uit bij je beste vriendinnen
Want wie kunnen je nou beter opvrolijken dan je beste vriendinnen? Nodig ze uit voor een sleepover en heb vooral heel veel plezier met zijn allen. Vertel leuke verhalen en zing mee met jullie favoriete nummers, dit is de perfecte afleiding!

8. Ga sporten
Wanneer je gaat sporten ziet je lichaam dit als een moment van stress. Om je daartegen te beschermen maak je lichaam een stofje aan genaamd BDNF, wat helpt om je gerust te stellen en blij te worden. Daarnaast werkt sporten zelf meestal ook bij stress, dus ga naar buiten en ga een rondje hardlopen!

9. Werk aan een hobby
Of je nou gaat gamen, breien, schilderen of zwemmen, go get to it! Het is nog beter als je het samen met iemand anders doet, dan ben je lekker bezig en heb je ook nog eens de gezelligheid van een ander om je heen wat voor afleiding zorgt.

Beeld: iStock

Deel dit artikel
Back to top