Fashion

Lekker recept: friet van knolselderij

Oké, het is nu best wel duidelijk dat wij op de redactie echt héél veel van lekker eten houden. Toch vinden wij dat lekker eten ook verantwoord moet zijn, en daar is foodblog Foodness het helemaal mee eens. Deze week hebben wij weer een lekker recept voor jullie klaarstaan. Dit keer: friet van knolselderij.

Iedereen houdt wel van een frietje op zijn tijd. Is het niet dat je met een kater thuis op de bank zit, dan ben je gewoon lui en heb je totaal geen zin om te koken. Al met al maakt het niet uit want met deze frietjes hoef je je nooit meer schuldig te voelen over het vetgehalte, want, lieve meiden, deze frietjes zijn GEZOND! Waarom zijn ze gezond? Eigenlijk hoef je het niet meer te vragen, het zijn groentefrietjes, en deze heerlijke frietjes zijn gemaakt van knolselderij.

Benodigdheden:
2 el olijfolie
1 tl kerriepoeder
1 tl paprikapoeder
1 stuks knolselderij

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 220 graden Celcius.

Maak de knolselderij schoon: snijd alle stukken schil eraf, evenals de onderkant waarin enigszins kronkelige wortels te zien zijn. Snijd de schone knolselderij in plakken van ongeveer 5 millimeter dik. Snijd elke plak vervolgens in frieten van 5 millimeter breed, zodat je frieten krijgt die allemaal ongeveer even dik zijn.

Schik de frieten op een ovenplaat die bedekt is met bakpapier. Verdeel olijfolie, kerriepoeder en paprikapoeder over de frieten en hussel ze (gewoon lekker met de handen!) tot ze allemaal bedekt zijn met een laagje kruidenolie. Zorg dat de frieten zoveel mogelijk verspreid over de bakplaat liggen. Voor extra knapperige frieten kun je er nu nog 2 eetlepels olijfolie over verdelen, maar dan wordt het wel iets vetter.

Bak 25 minuten in de oven, tot de frieten verkleurd en enigszins knapperig zijn. Schud ze eventueel halverwege de baktijd nog eens om.

Eet smakelijk!

Klik hier voor het volledige recept.

Deel dit artikel
Back to top