Beauty

Deze detox voor een summer body moet je doen vlak voor je op vakantie gaat

De winter is officieel voorbij en dat betekent dat de tripjes naar het strand en de lange, warme en welverdiende vakanties er weer aan zitten te komen. Waar het natuurlijk niet uitmaakt in wat voor lichaam je op het strand verschijnt, vinden velen van ons het wel belangrijk dat we er goed uitzien en dat we lekker in ons vel zitten.

Toch is de zomer sneller aangebroken dan verwacht en zijn we voor ons gevoel iets te laat begonnen met sporten en gezond eten. Gelukkig kunnen we ons altijd nog wijden aan een detox, die je in een korte tijd weer goed laat voelen, van binnen en van buiten. Deze detox duurt een week en stoomt je mind, je lichaam en je huid klaar voor jou vakantie!

 

Getting hypnotised by the pelicans (or pterodactyls as I like to call them) doing their daily diving practice ✨

Een bericht gedeeld door Lucy Williams | Fashion Me Now (@lucywilliams02) op

Begin elke dag met een glas detox water
Je hoeft niet elke dag een glas citroenwater te drinken, maar een warm glas detoxwater aan het begin van je dag doet alleen maar goed! Laat wat citroen, sinaasappel en kiwi in een kan water zitten en mix dit in de ochtend met kokend water. Het drankje is goed voor je hart en geeft je een gladde huid. 

Scrub terwijl je doucht
Je gaat bijna weg naar misschien wel een warm land, en je bent klaar voor die tan. Scrub je daarom van te voren goed, zodat je een schone huid hebt en je bruine kleur lang blijft hangen.

 

It ain't so hurty, turnin' thirty 🍹🎂 👵🏼@thejamaicainn (Sponsored by my groin)

Een bericht gedeeld door p a n d o r a s y k e s (@pandorasykes) op

Gebruik kaneel in plaats van suiker
Als je een echte zoetekauw bent, is het gebruiken van suiker in je havermout, smoothies, koffie en thee iets wat je waarschijnlijk dagelijks doet. Vervang de suiker door kaneel. Want dit is net zo lekker, een stuk gezonder en het doet wonderen voor je spijsvertering.

Drink elke dag een cleansing sapje
Sommige mensen gaan voor de extreme variant en vervangen een hele maaltijd door een sapje, maar in deze wekelijkse detox kan je prima een sapje bij al je maaltijden voegen

Stop met het eten van deze voeding
Eet de hele week geen gluten, graan en zuivel. En skip ook het vlees, als je heel toegewijd bent. Het eten van bijvoorbeeld veel pasta kan je een extreem opgeblazen gevoel geven en als je strak je vakantie in wilt gaan, kun je dit voor je detox week skippen. Eet veel groente en fruit en verwen jezelf met grote, kleurrijke salades.

Sport elke dag
Het detoxen van je lichaam gaat helemaal optimaal als je het combineert met beweging. En wees maar niet bang, je hoeft je echt niet elke dag uit te sloven in de sportschool. Zorg dat je elke dag een beetje loopt, rent, danst of springt om lekker te zweten en je detox op gang te helpen.

Beeld: Getty Images

Deel dit artikel
Back to top