Beauty

5x Dit is wat je moet eten voor een perfecte huid

Vraag een willekeurig dermatoloog wat je moet doen om je huid te verbeteren, en het antwoord zal standaard zijn: "Zorg ervoor dat je de juiste voeding binnenkrijgt." Het gebruiken van dure en veelbelovende crèmes is volledig zinloos als je geen goed eetpatroon hebt. Je vindt hieronder een lijstje met vijf producten die je sowieso op je menu moet zetten voor een flawless skin. Bon appétit!
 
Spinazie
Spinazie is rijk aan vitamine B, welke je huid voor invloeden van buitenaf beschermt. Verder zit het ook vol met vitamine K en foliumzuur die kunnen helpen bij het bestrijden van acne.

 
Bosbessen, frambozen en bramen
Bosbessen, frambozen en bramen zijn stuk voor stuk gevuld met met antioxidanten die onze huid tevens beschermen voor onze omgeving. De fruitsoorten bevatten ook carotenoïden welke dienen voor het egaliseren van het gelaat en de aanmaak van collageen.

 
Avocado’s
Ook avocado’s zitten vol met carotenoïden, geweldig voor het verbeteren van de algehele skintone en collageenontwikkeling.
 
Boerenkool
Boerenkool zit boordevol met vitamine C, wat ontzettend goed is voor de huid. Deze vitaminesoort bevordert de aanmaak van collageen. Dit resulteert in een stralende en jonge huid.
 
Sinaasappels
Sinaasappels en andere citrusvruchten zijn ook gunstig voor de huidlaag. Ze bevatten vitamine A die helpen bij het bestrijden van virussen en bacteriën die acne veroorzaken. 

Wat eet jij zoal voor een gezonde(re) huid?


Beeld: Instagram 
 

Deel dit artikel
Back to top